آشنایی با لنز نرم و سخت و تفاوت های بین این دو
امروزه به دلایل گوناگونی افراد از لنز ها استفاده می کنند از این رو می توان لنز ها را به دو دسته لنز سخت و لنز نرم دسته بندی کرد که لنز سخت و لنز نرم هر کدام دارای ویژگی و فواید ی هستند و البته به صورت کلی دارای تفاوت هایی نیز می باشد که در این مقاله به توضیح لنز سخت و لنز نرم می پردازیم.
لنز سخت چگونه لنزی است؟
لنز ها انواع گوناگونی دارند که لنزهای سخت یکی از پرطرفدار ترین نوع لنز در بین افراد می باشند چرا که لنز های سخت به خوبی می توانند آستیگمات چشم را پوشش دهند و علاوه بر آن برای افرادی که با مشکل نامنظمی قرنیه مواجه هستند بسیار مفید می باشند البته لنز های سخت برای چنین افراد و همچنین افرادی که دارای قوز قرنیه هستند میدان دید خوبی را فراهم می کنند که میزان کیفیت به مراتب از عینک بهتر است.
نکته مهم در خصوص استفاده از لنز سخت:
لنز سخت دارای شرایطی مخصوصی است و افراد قبل از استفاده باید این موارد بدانند و به چندین توصیه توجه نمایند.
•باید همواره مایع مخصوص لنز سخت را در جا لنزی ریخته و سپس لنز را درون آن قرار دهید به هیچ عنوان لنز را بدون مایع مخصوص نباید نگهداری کرد.
•قبل از قرار دادن لنز در چشم باید لنز را با سرم شست و شوی مخصوص ضد عفونی کنید این کار از این جهت حائز اهمیت است که لنز به راحتی می تواند سبب حساسیت و بروز مشکل برای چشم مصرف کننده شود.
•در طول روز ، زمانی که لنز بر چشم دارید حتما بین 3 تا 4 مرتبه از قطره چشم مخصوص که پزشک تجویز کرده است استفاده نمایید.
•حتما در نظر داشته باشید 5 دقیقه قبل و بعد از گذاشتن و برداشتن لنز از چشم، چشم را با استفاده از قطره تجویز شده شست و شو دهید تا ضد عفونی شوند.
•نحوه استفاده از لنز سخت و لنز نرم در روز های ابتدایی بسیار مهم می باشد در حقیقت باید روز اول یک ساعت از لنز استفاده کرد و به ترتیب هر روز میزان استفاده را افزایش داد.
•هرگز با لنزهای سخت به استخر، حمام و رختخواب نروید چرا که احتمال پارگی و آسیب به چشم بسیار بالا است.
نکته : در صورت داشتن هرگونه مشکل و ناراحتی حتما به پزشک مربوطه مراجعه نمایید.
•پس از تحویل گرفتن لنز جهت معاینه به مدت دو هفته به صورت مداوم و مستمر به پزشک مراجعه نمایید.
لنز نرم چیست؟
جنس لنز نرم از جنس پلاستیک پلیمری بسیار نازکی می باشند و به گونه ای طراحی شده اند که با چشم بسیار هم خوانی دارند لنز های نرم به اکسیژن اجازه عبور و رسیدن به قرنیه را می دهند بدین دلیل افراد در استفاده از لنز نرم احساس راحتی بیشتری دارند.
از لنز های نرم برای رفع آستیگمات خفیف تا متوسط می توان استفاده کرد. البته لنز سخت و لنز نرم هر دو برای تصحیح آستیگماتی کاربرد دارند ولی باید زیر نظر پزشک متخصص از آنها استفاده کرد.
تفاوت لنز سخت و لنز نرم:
•لنز های سخت به لنز های انعطاف ناپذیر و لنز های نرم به لنز های انعطاف پذیر شهرت دارند بدین دلیل است که افراد در استفاده از لنز های نرم به مراتب نسبت به لنز های سخت احساس تری دارند.
•لنز های نرم تنها می توانند آستیگمات خفیف و متوسط را تصحیح نماید و اگر درجه آستیگماتی بالا باشد استفاده از لنز نرم کمکی به فرد نمی کند و در این خصوص فرد باید از لنز های سخت استفاده نماید.
•لنز های نرم به دلیل بالا بودن درجه انعطاف پذیری که دارند اکسیژن را به راحتی از خود عبور می دهند تا به قرنیه برسد در حالی که لنز های سخت مانع عبور اکسیژن می شود این نکته از دو جهت بسیار اهمیت دارد.
1.نیاز قرنیه به اکسیژن
2.کاهش عمر لنز نرم به دلیل عبور اکسیژن از خود