آیا بیماران مبتلا به نوریت نور باید با استروئید درمان شوند
بیماری نوریت نور یکی از بیماری های شایع چشمی است که عصب بینایی را درگیر می کند. این بیماری به صورت معمول با مصرف داروی استروئید خوراکی بهبود می یابد. برای آشنایی با بیماری نوریت نور و نحوه درمان آن با این مقاله همراه شوید.
بیماری نوریت نور
بیماری نوریت نور یکی از بیماری های چشمی است که نام دیگر آن التهاب عصبی بینایی است. این بیماری باعث کاهش دید، ایجاد درد به هنگام حرکت دادن چشم ها، حساسیت چشم ها به نور و ایجاد فشار در چشم ها می شود.
در اثر این بیماری رشته های عصبی که تصاویر را از چشم به مغز می فرستند، ملتهب می شوند. این بیماری در برخی از موارد باعث التهاب و آسیب دیدگی به عصب مغز و ستون فقرات می شود. این بیماری بیشتر در افرادی که مبتلا به بیماری ام اس هستند، دیده می شود. همچنین این بیماری در افراد با سن بین 20 تا 40 سال و خانم ها بسیار شایع تر است.
علائم بیماری نوریت نور
شایعترین علامت این بیماری در مبتلایان به آن، احساس درد در چشم ها است که این درد با حرکت دادن چشم ها بیشتر هم می شود و فرد حس می کند یک درد نهفته در پشت چشم هایش وجود دارد. دومین علامت این بیماری، نابینایی و کاهش دید در بیمار است.
این نابینایی و کاهش دید در ساعاتی از روز و یا چندین روز تکرار می شود.انجام تمرین های ورزشی و دوش آب گرم می تواند این کاهش دید را بیشتر نماید. در برخی از افراد شدت بیماری به گونه ای است که باعث نابینایی کامل شخص می شود.
از دیگر علائم این بیماری احساس کوررنگی در فرد مبتلا است که احساس می کند شدت برخی از رنگ ها کم و زیاد می شود. همچنین در برخی از افراد حالت نورهای چشمک زن را مشاهده می کند که البته این مورد در تعداد کمی از بیماران رخ می دهد.
درمان بیماری نوریت نور با استروئید
این بیماری در بیشتر موارد به خودی خود درمان می شود. اما اگر بیماری درمان نشود، سوالی که بسیاری از افراد دارند این است که آیا این بیماری با استروئید درمان می شود یا نه. در پاسخ باید گفت که بله، داروهای استروئیدی برای درمان بیماری نوریت نور تاثیرات مثبتی دارد و از این رو پزشک متخصص چشم معمولاً از این دارو استفاده می کند.
داروهای استروئیدی برای اینگونه از بیماران با تزریق معمولا انجام می گیرد و به کاهش التهاب عصبی بینایی کمک می کند، اما داروهای استروئیدی به برگشت بینایی کمکی نخواهند کرد.
در این بیماران باید داروهای استروئیدی به مدت سه روز متوالی تزریق شود و به مدت یازده روز بیمار از داروهای استروئیدی خوراکی استفاده نماید. اگر داروهای استروئیدی نتواند به درمان بیماری کمک کند باید از تبادل پلاسما استفاده کرد تا فرد بینایی خود را بدست آورد.
داروهای استروئیدی خود دارای عوارضی هستند که ممکن است به سلامت شخص ضربه وارد نماید. مصرف داروهای استروئیدی باعث می شود که سیستم ایمنی بدن تحت تاثیر قرار گیرد و ممکن است باعث ایجاد عفونت در بدن شود و اگر مصرف داروهای استروئیدی بیشتر طول بکشد، به نازک شدن استخوان ها ، مشکلات معده، افزایش وزن و بی خوابی منجر می شود.
عوارض بیماری نوریت نور
این بیماری اگر به موقع تشخیص داده نشده و درمان نشود، عوارض بسیار زیادی دارد. از عوارض شایع این بیماری می توان به موارد ذیل اشاره نمود.
آسیب دیدگی عصب اپتیک: این بیماری باعث می شود که افرادی که حداقل یک دوره کوتاه به این بیماری مبتلا بوده اند، عصب های بینایی آنها به صورت دائمی دچار آسیب دیدگی می شوند که ممکن است هیچگونه علامتی نیز نداشته باشد.
کاهش دقت بصری: افرادی که به این بیماری دچار هستند، دچار کاهش دید می شوند البته بعد از درمان، این کاهش دید باز می گردد اما در برخی از افراد کم کم این بیماری علاوه بر کاهش دید باعث کور رنگی در این دسته از افراد نیز می شود. در تعداد کمی از افراد مبتلا به این بیماری گاهی این کاهش دید و نابینایی حتی پس از درمان نیز ادامه پیدا می کند .