دلیل عینکی شدن کودکان چیست
کودکان به چه علت عینکی می شوند؟
استفاده از عینک برای کودکان موردی است که والدین نمی پسندند. زمانی که کودک را نزدیک چشم پزشک می برید و پزشک به شما پیشنهاد می دهد که برای سنجش بینایی باید کودک خود را نزد اپتومتریست ببرید سوالی که به ذهن شما ممکن است خطور کند این است که دلیل عینکی شدن کودک من چیست؟
والدین فکر میکنند یکی از دلایلی که می تواند منجر به عینکی شدن کودکان شود تماشای تلویزیون، استفاده از تلفن همراه و تبلت به شکل مستمر و زیاد است. درست است که تماشای تلویزیون و استفاده از تلفن همراه و تبلت بیش از اندازه توصیه نمی شود اما دلیل عینکی شدن فرزندان استفاده از این وسایل نیست.
دلیل اصلی عینکی شدن و همچنین داشتن عیوب انکساری چشم، مساله وراثت است. عیب انکساری به عنوان یک عامل وراثتی از والدین و یا اجداد به فرزندان به ارث می رسد. امکان دارد که عوامل محیطی منجر به تشدید شدن این عارضه وراثتی شود.
گاهی عیب انکساری در والدین به شکل مغلوب و نهفته وجود دارد و از والدین به کودک می رسد و کودک در شرایط آشکار به عیب انکساری مبتلا می شود و با وجود عیب انکساری مجبور به استفاده از عینک می شود.
* ممکن است والدین از عینک استفاده کنند اما عیب انکساری به فرزند منتقل نشود.
در ایجاد عیب انکساری باید تاثیرات محیط را در نظر داشت.گاهی اوقات فرد تا سن بلوغ عینکی نیست اما در سن بلوغ به یکباره چشمانش ضعیف شده و به عیوب انکساری مبتلا و به عینک نیاز پیدا می کنند.
باوری قدیمی وجود دارد که افراد درس خوان بیشتر از بقیه به ضعیف شدن چشم مبتلا می شوند. اما کارشناسان در پژوهش های جدید خود دریافتند افراد درس خوان برای سال ها مطالعه و استفاده از رایانه و نداشتن مسافرت و تفریح به تدریج باعث می شود تا چشم ها به عینک نیاز پیدا کنند.
متخصص چشم پزشک توصیه می کند در دوران کودکی به دلیل اینکه رشد چشم انسان تکمیل می شود والدین باید بین درس خواندن و تفریح کودک تعادل برقرار کنند.
اگر شما زمان استراحت، تفریح و سفر و همچنین تماشای مناظر دور را در زندگی خود کاهش دهید باعث ناتوانی در مشاهده اجسام دور می شوید.
* نزدیک بینی که مشکل جدی انسان امروزه است در نهایت می تواند منجر به آسیب بینایی و حتی نابینایی در افراد شود.
برای جلوگیری از بروز نزدیک بینی چه اقداماتی را باید انجام داد؟
- در طول شبانه روز هر فرصتی که پیش آمد برای نگریستن به فاصله دور استفاده کنید.
- برنامه ریزی برای درس خواندن و استراحت، تماشای تلویزیون، تلفن همراه و یا رایانه داشته باشید.
- سفر را فراموش نکنید و در مناطق طبیعی و یا جنگلی به اجسام نزدیک و به تدریج به اجسام دور نگاه کنید تا بتوانید دورترین شی را در افق مشاهده نمایید.
- در هنگام خواندن کتاب، و استفاده از تلفن همراه و رایانه فاصله استاندارد را رعایت نمایید.
- در هنگام مطالعه خود را در معرض نور کافی قرار دهید.
- خود را در معرض اشعه های نور خورشید قرار ندهید و هنگام خروج از خانه و مجاورت در برابر نور خورشید، از عینک آفتابی یا کلاه استفاده نمایید.
- از رژیم غذایی حاوی بتاکاروتن مانند هویج استفاده نمایید. مصرف امگا 3 وسبزیجات دارای برگ سبز مانع از آسیب های چشمی می شود.