شایع ترین نوع بیماری نیستاگموس چیست
بیماری نیستاگموس چیست؟ انواع بیماری نیستاگموس چه می باشد؟ حرکات چشم در این بیماری چگونه صورت می پذیرد؟ شایع ترین انواع بیماری نیستاگموس کدام ؟ اگر این سوال ها جزو سوال های پیش آمده برای شما باشد نیز در ادامه این مقاله با ما همراه باشید که می خواهیم جواب این سوال ها را مورد بررسی قرار دهیم.
بیماری نیستاگموس چیست؟
شاید برای شما هم تاکنون پیش آمده که نام بیماری نیستاگموس را شنیده باشید و پرسیده باشید بیماری نیستاگموس چیست؟ توجه داشته باشید به طور کلی این بیماری مرتبط با چشم است و عملا به حرکت ناگهانی و غیر ارادی چشم ها دودوئک یا نیستاگموس گفته می شود. به طور کلی میتوان گفت که این امر به دلیل نگاه به سمت ویژه تشدید میشود و در بسیاری از موارد دو چشم را گرفتار می کند.
توجه داشته باشید که این بیماری غیر ارادی و سریع چشم ها ممکن است به صورت افقی یا عمودی یا چرخشی و یا ترکیبی از آنها باشد که در بعضی مواقع ممکن است این بیماری باعث مشکلات بینایی شود.
در این بین از مهمترین علت های ابتلا به این بیماری می توان به ضعیف بودن کنترل مغزی حرکت های چشم اشاره کرد که منجر به ناتوانی در نگاه کردن ثابت می شود. همچنین به ندرت نیز دیده می شود که این بیماری به علت تومورهای مغزی و اختلالات عصبی شدید رخ می دهد.
انواع حالات در بیماری نیستاگموس چیست؟
آیا می خواهید بدانید که انواع حالات در بیماری نیستاگموس چیست؟ توجه داشته باشید که به طور کلی نیستاگموس به دو روش دسته بندی می شود که نوع اول آن بر اثرات جهش چشم که به صورت عرضی، عمودی، چرخشی یا آونگی حرکت میکند دسته بندی می شود. همچنین مهمترین مواردی که باعث بروز بیماری نیستاگموس شده است، موجب میشود که دو دسته دودوئک به وجود بیاید.
مثلا فیزیولوژیکی که دسته اول است با تحریکات خاصی ایجاد شده است. نوع دوم این بیماری که پاتولوژیک نام دارد با ایجاد اختلالات دستگاه تعادلی مرکزی و با مصرف الکل ها و برخی داروها که موجب آسیب به رگ های مغزی و مشکلات مادرزادی می شود که در نهایت بیماری نیستاگموس در فرد بروز می کند.
درمان بیماری نیستاگموس
افرادی که به بیماری نیستاگموس دچار هستند در بسیاری از مواقع سوالی که برای آنها پیش می آید این است که درمان بیماری نیستاگموس چیست؟ توجه داشته باشید که در صورت وجود این بیماری اولین اقدامی که باید انجام دهید ارزیابی کامل چشم های شما توسط متخصص چشم می باشد که در این مرحله دکتر میتواند علت را تشخیص دهد و به درمان آن بپردازد.
در این بین گاهی با برطرف کردن علت میتوان بیماری نیستاگموس را درمان نماید. البته توجه داشته باشید که نیستاگموس غالبا دائمی است اما می توان با استفاده از عینک و وسایل کمک کننده کاهش بینایی را بهبود بخشید. در اینجا اگر چشم فرد در جهت ویژه ثابت بماند معمولا استفاده از عینک های منشوری یا جراحی عضلات چشم می تواند بهبود دهنده باشد. همچنین ورزش چشمی نیز میتواند در کنترل نیستاگموس کمک کند.
شایع ترین نوع بیماری نیستاگموس
نیستاگموس حرکتی یکی از شایع ترین انواع این بیماری است که معمولا از حدود ۶ هفتگی تا سن 3 ماهگی آغاز می شود که در این بین ممکن است اعضای دیگر خانواده نیز دچار حرکات چشمی غیر طبیعی باشند. همچنین توجه داشته باشید که غالب این نوع بیماری نیستاگموس با نگاه کردن بسیار نزدیک به اشیا یا دیدن در جهت های غیر عادی می تواند بهبود بخشیده شود.
توجه داشته باشید که معمولا هیچ گونه محدودیتی در پتانسیل یادگیری افراد مبتلا به این بیماری وجود ندارد. نوع دیگر این بیماری نیستاگموس حسی است که با کاهش بینایی همراه است و در سنین ۶ تا ۸ هفتگی شروع می شود که در آن حرکت چشم ها گاه تند و گاه کند می شود.
در این بیماری اغلب چشم ها به طرف بالا می چرخند و پلک ها نیز ممکن است تکان بخورند توجه داشته باشید که گاهی بهبود بینایی چشم در این بیماری امکان پذیر می باشد.