عینک آنتی رفلکس چیست
عینک های آنتی رفلکس و کاربرد و نحوه عملکرد آن
برای مشاهده اجسام، به نور نیاز است. نور باید از یک منبع نوری به آن تابیده شود و پس از آن به چشم ما منعکس می شود و ما قادر به دیدن آن جسم می شویم.
کارمندان و یا افرادی که برای ساعت های طولانی مجبور به کار با کامپیوتر هستند، بهتر است برای محافظت از چشمانشان از عینک آنتی رفلکس استفاده کنند.
چشم افراد در بسیاری موارد به نور شدید حساس می شود و عینک آنتی رفلکس باعث می شود بازتاب نور را به حداقل رسانده و عبور نور را تا درصد بسیار بالایی ممکن می سازد. آنتی رفلکس بر روی عدسی، باعث می شود تا تمامی نور تصاویر از عدسی عبور کرده و ما تصویر را با وضوح رنگ بالایی ببینیم.
ویژگی های عینک آنتی رفلکس
- عینک آنتی رفلکس در روز دید شخص را بهتر و شفاف تر میکند مخصوصا در زمان تابش نور خورشید و همچنین در هنگام رانندگی شبانه.
- عدسی پلاستیکی در در مقایسه با شیشه ای در عینک آنتی رفلکس، سبک تر و از لحاظ فشرده بودن ظریف تر است.
- پوشش آنتی استاتیک باعث عدم جذب ذرات گرد و غبار بر روی عدسی عینک آنتی رفلکس شده و به تمیز ماندن آن کمک می کند.
- پوشش جنس پلاستیک در برابر خط و خش مقاوم تر و بادوام تر است.
عینک آنتی رفلکس با کیفیت دارای لایه های بیشتری است. آنتی رفلکس ها دارای رنگ ها مختلفی مانند سبز، آبی، بنفش و طلایی هستند.
مراقبت از عینک آنتی رفلکس
هنگامی که عینک آنتی رفلکس را تمیز می کنید، فقط باید از محصولی استفاده کنید که عینک سازتان به شما پیشنهاد میدهد. تمیز کننده های لنز با مواد شیمیایی سنگین می توانند به عینک آنتی رفلکس شما آسیب بزنند.
سعی کنید که قبل از اینکه بخواهید شیشه آنتی رفلکس را تمیز کنید، آن را نم دار کنید. استفاده از پارچه خشک بر روی یک لنز خشک می تواند باعث ایجاد خراش بر روی بر روی عینک شود.
شیشه های آنتی رفلکس انکسار نوری که پنهان کننده نواقص بر روی سطح لنز است را از بین می برند، پس ایجاد خراش بر روی آن باعث می شود این نواقص بیشتر در لنز های آنتی رفلکس نسبت به شیشه های معمولی پدیدار شود.
مراقب باشید عینک آنتی رفلکس را به جاهایی با حرارت بالا نبرید.
متخصص چشم پزشک می گوید این عینک ها نباید در مقابل جریان های داغ هوا مانند سشوار و یا در مکان های داغ مثل داشبورد اتومبیل ها قرار نگیرد.
شیشه عینک آنتی رفلکس مخصوصا زمانی که در لنزهایی با شاخص بالا استفاده می شود بسیار مفید است زیرا این لنز ها رفلکس بیشتری را نسبت به لنزهای عادی پلاستیکی دارند.به طور کلی، هر چه انکسار مواد لنز بیشتر باشد نور بیشتری از سطح لنز رفلکس می شود.
* مزیت عینی لنزهایی که دارای شیشه های آنتی رفلکس هستند، دید دقیق تر با بازتاب کمتر در رانندگی های شبانه است.
چگونگی استفاده از عینک آنتی رفلکس
استفاده و به کار بردن عینک های آنتی رفلکس به لنزهای عینک، کاری بسیار تکنیکی و حساس است که از تکنولوژی هایی مانند رسوب خلا در آن استفاده می شود.
انتخاب بهترین شیشه برای عینک آنتی رفلکس
هر تولیدکننده شیشههای عینک آنتی رفلکس، فرمول اختصاصی خودش را دارد، اما به طور کلی همه شیشههای آنتی رفلکس شامل چندین لایه میکروسکوپی از اکسیدهای فلزی متناوب از شاخصهای بالا و پایین انکسار هستند. از آنجایی که هر لایه طول موجهای مختلف نوری دارد، هرچه لایهها بیشتر باشد، رفلکس نور بیشتر خنثی میشود. برخی شیشههای با کیفیت آنتی رفلکس تا ۷ لایه را در خود جای داده اند.
بر اساس سبک زندگی شما، عینکسازی باید یک برند خاصی از شیشههای آنتی رفلکس را به شما معرفی کند. اگر شما زمان زیادی را با کامپیوتر کار میکنید، احتمالا پوشش آنتی رفلکس پیشنهادی به شما باید نور آبی را فیلتر کند.
به عنوان مثال شرکت Hoya میگوید مدل Recharge EX3 که یک روکش آنتی رفلکس است، نوردهی آبی پر انرژی را که توسط وسایل الکترونیکی مانند کامپیوتر، کتابخوان، اسمارتفون و حتی چراغها و لامپهای کم مصرف تولید میشود را مسدود میکند چراکه این نور میتواند به مرور به چشمان شما آسیب بزند.
بسته به فرمول تولید روکشها، بیشتر لنزها با روکش آنتی رفلکس یک رنگ رسوبی واضح دارند که معمولا آبی یا سبز است و در واقع نشاندهنده برند شیشه آنتی رفلکس است. روکشهای آنتی رفلکس بسیار نازک هستند. کل روکش آنتی رفلکس دارای چندلایه با فقط حدود ۰.۲ تا ۰.۳ میکرون ضخامت است و به عبارت دیگر فقط ۰.۰۲ درصد از ضخامت یک لنز عینک استاندارد و عادی را داراست.