علت تاری دید چشم
تاری دید چیست؟
افرادی که مبتلا به تاری دید چشم میشوند نمیتوانند دید واضحی داشته باشند
در خواندن کتاب یا مجله قادر به تشخیص دقیق حروف نیستند و حتی ممکن است برای دیدن اشیا هم با مشکل مواجه شوند. در بین مبتلایان احتمال تاری دید در یک چشم یا هر دو چشم وجود دارد.
علائم تاری دید چیست؟
نشانههای همراه تاری دید بستگی به علت ایجاد کننده آن دارد. با اینحال بیشتر افرادی که تاری دید دارند معمولا سردرد، سرگیجه، قرمزی و تحریک چشمها را هم تجربه میکنند. در برخی موارد حتی این افراد به نور حساس میشوند و چشمان خود را در مقابل نور میبندند.
علتهای تاری دید چیست؟
تاری دید به یک دلیل بروز نمیکند و علتهای مختلفی ممکن است سبب بروز این عارضه شود. در ادامهی مطلب شما را با دلایلی که موجب تاری دید میشود آشنا میکنیم
تاری دید به علت کهولت سن
یک عامل غیر قابل کنترل در تاری دید چشم افزایش سن است.
بالارفتن سن باعث کم شدن انعطاف پذیری چشم و تاری دید میشوند. در این حالت فرد قدرت بینایی برای مطالعه کردن یا کارهای دیگر که نیازمند دید دقیق هستند را از دست میدهد.
البته این عارضه با درمان سادهای مانند عینک یا لنز قابل درمان است و نگران کننده نیست.
تاری دید به علت ضعف چشم
اولین نشانهی ضعیف شدن چشم تار شدن بینایی فرد است. این افراد با کم شدن قدرت بینایی و تار شدن چشم به پزشک مراجعه میکنند و متوجه کم شدن نمرهی چشمشان یا اختلالات دیگر در چشم میشوند.
همچنین این افراد با تاری دید چشم و سردرد و کم شدن تمرکز هم مواجه میشوند. میزان تاری دید و ضعیف بودن چشم ارتباط مستقیم با هم دارد یعنی هر قدر تاری دید بیشتر باشد میزان ضعف چشم بیشتر است
تاری دید به علت خستگی چشم
نگاه کردن طولانی مدت به تلویزیون یا مانیتور کامپیوتر یا حتی کتاب خواندن باعث خسته شدن چشمها میشود. بهخصوص اگر نگاه خیره داشته باشید و تعداد پلک زدن کم باشد.
در این مواقع چشم خسته دچار اشک ریزش و قرمزی هم میشود.
بهترین راه برای رفع تاری دید چشم بهعلت خستگی، بستن چشم و استراحت کردن است. همیشه به خاطر داشته باشید بدون وقفه به جایی نگاه نکنید و هر چند دقیقه یک بار چشمانتان را به اطراف بچرخانید یا پلک بزنید تا دچار این حالت نشوید.
استفاده از قطره برای تاری دید هم میتواند خشکی چشم را از بین ببرد. قطره چشمی همان اشک مصنوعی است که از داروخانه بدون نسخهی پزشک هم میتوانید تهیه کنید و درصورتی که احساس کردید به نظر تخصصی پزشک در اینباره احتیاج دارید، دکتر اشک چشم میتواند به شما کمک کند.
تاری دید بهعلت استرس
استرس و فشار روحی قطعا با نشانههای فیزیکی در بدن بروز میکند. شاید تجربه موقعیت استرسزا را داشته باشید و میدانید که در این حالت فرد در اندامها لرزش احساس میکند، تپش قلب و تعریق دارد و ممکن است در تکلم هم دچار اختلال شود. البته به جز اینها تاری دید و استرس همزمان اتفاق میافتند.
تاری دید در اثر ضربه به چشم
تاری دید و ضربه به چشم برای کسانی ایجاد میشود که با سوانح رانندگی یا آسیب فیزیکی دچار اختلال در بینایی میشوند. این افراد ممکن است موقتا دچار این عارضه شوند یا اینکه بینایی چشم را برای همیشه از دست بدهند که این امر بستگی به شدت ضربه دارد.
تاری دید به علت جراحی چشم
عمل PRK و لیزیک برای درمان عیوب انکساری چشم و دوربینی ، نزدیک بینی و آستیگماتیسم استفاده میشوند. با توجه به اینکه تمام جراحیها قطعا عوارضی را در پی خواهند داشت پس باید از این دو عمل هم انتظار عوارض موقتی داشته باشیم. تاری دید چشم بعد از عمل PRK و لیزر چند هفتهی اول یا حتی تا سه ماه شایع است و بعد از این مدت از بین میرود.
بیماریهای چشمی عامل تاری دید
ساختار چشم از رگهای خونی،عصب، عدسی، شبکیه و قرنیه تشکیل شده است. اگر هر کدام از قسمتهایی که ساختار چشم را تشکیل میدهد دچار بیماری یا تغییر در عملکرد شود، تصویر واضح و مشخصی نخواهیم داشت و بینایی مختل میشود. بیماریهای چشمی با تظاهرات بینایی مانند دوبینی، تاری دید، اشک ریزش و کاهش دید بروز میکند.
تاری دید به علت آب مروارید
آب مروارید یا کاتاراکت به دلیل کدر شدن عدسی چشم ایجاد میشود. این عارضه معمولا در افراد بالای ۵۰ سال بروز میکند و ابتلای کودکان و جوانان به آب مروارید زیاد نیست و در موارد معدود مشاهده میشود.
نشانههای بروز آب مروارید علاوه بر تاری دید، حساس بودن چشم به تشعشعات نور و دید کم در شب است.
تاری دید به علت بیماری گلوکوم
گلوکوم یکی از بیماریهای چشمی است که موجب تاری دید میشود. بیماری گلوکوم باعث تجمع مایع در چشم و فشار به اعصاب بینایی میشود و با تاری دید، قرمز و دردناک شدن چشم همراه است. همچنین فرد مبتلا به گلوکوم معمولا حالت تهوع هم دارد.
گلوکوم دو نوع باز و بسته است که نوع بسته بسیار شدید و حاد است و یک باره بروز میکند، طوری که ممکن است فرد مبتلا در یک روز بینایی چشم را کلا از دست بدهد.
تاری دید بهعلت بیماری شالازیون
بیماری شالازیون یکی از بیماریهای چشمی است که در آن یک کیست متورم در چشم ایجاد میشود. التهاب مزمن در غدد تولید کنندهی چربی علت بروز این بیماری چشمی است. شالازیون ظاهر چشم را دچار تغییر میکند و بر بینایی تاثیر میگذارد و موجب تاری دید چشم میشود.