چه بیماریهایی باعث تاری دید میشود؟
چه بیماریهایی باعث تاری دید میشود؟
تمام بیماریها با عارضههایی همراه است. تاری دید چشم یکی از عوارضی است که در اثر بیماریهایی بهجز بیماری چشمی نیز ایجاد میشود. تاری دید که به این علت ایجاد شود معمولا خطرناک است چون از بروز یک بیماری جدی و خطر بزرگ خبر میدهد.
تاری دید به علت دیابت
دیابت یا بالا رفتن قندخون باعث ایجاد مشکلات چشمی و اختلال در بینایی میشود. میزان قند خون در افراد دیابتی باید با انسولین و رژیم غذایی کنترل شود زیرا بالا رفتن آن باعث تجمع مایع در عدسی چشم میشود و عدسی را متورم میکند، بنابراین تاری دید ناشی از قند خون ایجاد میشود.
بنابراین اگر اخیرا دچار تاری دید میشوید باید برای تشخیص دقیق علت تاری اقدام کنید تا دچار عوارض چشمی ناشی از بالا رفتن قند خون نشوید.
تاری دید به علت تغییرات فشارخون
فشارخون به دیوارهی رگهای خونی باید متناسب باشد. در اثر استفاده از داروها، مشکلات قلبی، کم شدن آب بدن در اثر فعالیت زیاد فشار خون پایین میآید و علت تاری دید و سرگیجه، ضعف است. اگر میدانید که در اثر تغذیهی نامناسب یا فعالیت زیاد دچار تاری دید چشم شدهاید با خوردن مواد قندی و بالا بردن فشار خون وضعیت خود را بهبود ببخشید.
در مواردی هم که فشار خون بالا رود فرد با تاری دید مواجه میشود. رژیم غذایی پر نمک و چربی، کم تحرکی و بیماریهای قلبی باعث بالا رفتن فشار خون میشود. فشار خون بالا و تاری دید همزمان به دلیل آسیب به رگهای مغز و احتمال بروز سکتهی مغزی بسیار خطرناک است و فورا باید مورد بررسی و درمان قرار بگیرد.
تاری دید بهعلت کم خونی
کم خونی فقر آهن یکی از بیماریهای شایع در زنان است که باعث ضعف و ناتوانی ، مرگ هنگام زایمان و تولد کودکان نارس و با ضریب هوشی پایین میشود. کم خونی و تاری دید چشم و ضعف بدنی نشانههایی هستن که اغلب در کنار هم اتفاق میافتند و به عنوان یک زنگ خطر تلقی میشوند.
بااینکه کم خونی در زنان شایعتر است اما مردان و کودکان هم ممکن است به این عارضه مبتلا شوند و کیفیت زندگیشان مختل شود. تغییر رژیم غذایی به غذاهای گوشتی و سبزیجات و استفاده از مکملهای آهن مشکل را برطرف میکند به شرطی که اقدامات درمانی به موقع انجام شود.
تاری دید بهعلت بیماری ام اس
بیماری ام اس یا مولتیپل اسکلروزیس یک بیماری خود ایمنی است که علت مشخصی برای آن وجود ندارد.
بیماریهای خود ایمنی با اشتباه سیستم ایمنی بدن در تشخیص عوامل بیگانه از سلولهای خودی ایجاد میشود و بافتها و اندامهای بدن را تخریب میکند.
بنابراین در این بیماری التهاب در اعصاب چشم که به مغز منتهی میشود، باعث تاری دید چشم و یا از دست رفتن بینایی میشود. البته علائم چشمی این بیماری به صورت یک طرفه بروز میکند و معمولا هر دو چشم را درگیر نمیکند.
این بیماری در زنان جوان شایعتر از سایر افراد است و با نشانههای زیر بروز میکند.
- ضعف و خستگی
- تاری دید و سرگیجه
- عدم تعادل
- سفتی عضلات
- بیحسی و کرختی اعضای بدن که از پاها شروع میشود.
تاری دید به علت آسیب مغزی
آسیب به مغز با ضربه یا بیماریهایی مانند مننژیت و آنسفالیت باعث تورم و التهاب غشا اطراف مغز میشود. در این حالت عصبهای مغزی قادر به تبادل پیامهای صحیح بین مغز و چشم نیستند و فرد دچار اختلالات بینایی مانند دوبینی یا تاری دید چشم میشود.
آیا تاری دید صبحگاهی خطرناک است؟
بعضی افراد بعد از بیدار شدن از خواب دچار تاری دید در هر دو چشم میشوند. این عارضه جای نگرانی ندارد و ناشی از بسته بودن چشمها به مدت طولانی چند ساعته است. معمولا بعد از یک یا دو دقیقه یا با مالش مختصر چشم تاری دید از بین میرود.
آیا تاری دید و افسردگی ارتباطی به هم دارند؟
افسردگی نیز مانند استرس یک اختلال روحی است که با شکایات و نشانههای جسمی همراه است. در واقع عدم کنترل فرد بر روی روحیات و فشارهای عصبی بهصورت علائم جسمی بروز میکند. افراد افسرده کم شدن اشتها، تاری دید چشم، گوشهگیری یا پرخاشگری، خارش و افزایش تعریق بدن را تجربه میکنند.
اقدامات تشخیصی برای تاری دید چیست؟
پزشکان برای تشخیص بیماریهای چشم و مشکلات آن مانند تاری دید، دوبینی و کم شدن بینایی از تستهای بینایی مختلفی استفاده میکنند. تست تاری دید چشم هم به منظور تشخیص علت تاری یک روش مرسوم و یک اقدام تشخیص موثر است.
اقدامات درمانی برای تاری دید چیست؟
روشهای درمان تاری دید بستگی مستقیم به علت ایجاد کنندهی آن دارد. بنابراین مواردی که تاری دید به علت ضعف چشم، پیری یا اختلال در چشم است را میتوان با استفاده از عینک یا لنز یا در صورت تشخیص پزشک با جراحی درمان کرد.
درمواردی که بیماریهایی مانند قندخون یا گلوکوم یا آب مروارید باعث ایجاد تاری دید میشود باید بیماری را درمان کرد و از این طریق تاری دید را کنترل نمود.
چه زمانی برای تاری دید به پزشک مراجعه کنیم؟
تاری دید چشم عارضهای جدی نیست و ممکن است به زودی رفع شود اما چون در مواردی از بروز وضعیتهای خطرناک مانند سکته مغزی یا آسیب به چشم خبر میدهد بهتر است در صورت تکرار برای تشخیص علت و درمان بهموقع نزد پزشک متخصص چشم پزشکی یا پزشک متخصص بینایی سنجی مراجعه کنید. موارد زیر نشانههای خطر همراه با تاری دید هستند که باید نسبت به بروز آنها حساس باشید.
- بروز ناگهانی تاری دید چشم
- تاری دید در یک چشم
- تاری دید در بارداری که همراه با سردرد باشد.
- تاری دید و اختلال در تکلم که همزمان اتفاق بیفتد