درمان بیماری تراخم چشم
یکی از انواع بیماریهایی که بسیاری از افراد بنا به دلایلی به آن دچار شده اند، بیماری تراخم چشم یا التهاب ملتحمه می باشد. این بیماری نیاز به یک درمان جدی دارد که باید برای درمان بیماری تراخم چشم به یک پزشک اپتومتریست مراجعه کرد. بهتر است در ادامه با این بیماری آشنا شوید.
روش های درمان بیماری تراخم چشم
از انواع عفونتهای مزمن که در چشم ایجاد می شود، همانطور که ذکر شد، تراخم چشمی می باشد که نیاز به یک درمان جدی دارد. این بیماری باعث ایجاد ترشحهای چرکی شده و شایع ترین دلیل کوری محسوب می شود. بهترین زمانی که باید برای درمان بیماری تراخم چشم به پزشک متخصص مراجعه کرد، زمانی است که با علائم این بیماری مواجه می شوید.
در این زمان پزشک برای مشخص کردن یک روش درمانی عالی، ابتدا به تشخیص این بیماری می پردازد که در این تشخیص به بررسی تاریخچه پزشکی فرد می پردازد. همچنین معاینه فیزیکی چشم را انجام می دهد؛ که دلیل آن بررسی وجود هر گونه جوش یا چسبندگی پلک می باشد.
در نهایت پزشک به روش سواب برداری از چشم در یک آزمایش مهم، یا معاینه بالینی روش درمانی موثر را مشخص می کند. از جمله مهمترین روشهای درمان بیماری التهاب ملتحمه می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
درمان طبی تراخم چشم
از جمله روشهای درمانی مهم می توان به درمان طبی زیر نظر پزشک اشاره کرد که در مرحله اول توصیه می شود. در این روش درمانی، پزشک مصرف آنتی بیوتیک را تجویز می کند که باعث از بین بردن تراخم می شود.
جراحی برای بهبود بیماری تراخم چشم
بعد از آنکه پزشک به روش طبی قادر به درمان بیماری عفونی تراخم نبود، درمانهای جراحی را توصیه می کند. این روش درمانی زمانی توصیه می شود که چشم دردناک شده و ناهنجاریهای پلکی در آن بروز کرده است.
در این زمان قرنیه کدر شده و اختلال دید نیز در فرد به وضوح دیده می شود. جراحی پیوند قرنیه، بهترین روشی است که باعث بهتر شدن بینایی بیمار می شود. البته لازم به ذکر است که نتیجه این درمان به میزان حاد بودن بیماری بستگی دارد.
بیماری تراخم چشم چیست؟
التهاب ملتحمه یا همان تراخم چشمی، یک بیماری رایج است که هر دو چشم را دچار می کند. این بیماری یک عارضه عفونی مسری می باشد که در بیشتر مواقع اثر کورکنندگی در فرد بیمار به دنبال دارد. در واقع می توان گفت یکی از دلایل نابینایی عفونی، بروز این بیماری در افراد می باشد، که اگر به موقع برای درمان بیماری تراخم چشم اقدام کنید، می توانید از بروز عوارض آن جلوگیری نمایید.
شایع ترین دلایلی که باعث بروز این بیماری می شود، وجود باکتری کلامیدیا، انواع ویروسها و قارچها می باشند، که در اثر احتقان عروق خوی ملتحمه نمایان می شود. این بیماری یک عارضه بسیار قدیمی است که باعث کوری می شود، ولی می توان از بروز آن پیشگیری کرد. می توان گفت بروز این بیماری در افرادی که در مناطق گرم و خشک، آلوده و فقیر نشین زندگی می کنند، بسیار بیشتر است.
این بیماری در اثر تماس مستقیم چشم یا حتی از طریق برخی از حشرات و پشهها منتقل شده و افراد را به خود درگیر می کند. میزان حاد بودن این بیماری بر اساس دلیل بروز آن قابل پیش بینی است و گاهی ممکن است به دلیل بروز یک عفونت چشمی دیگر نیز رخ دهد.
این عفونت باعث سفت شدن سطح داخلی پلک شده و شکنندگی سطح بیرونی چشم یا قرنیهها را به دنبال دارد. باکتری کلامیدیا می تواند در اثر تماس مستقیم و حتی غیر مستقیم باعث بروز این بیماری شود.
علائم بیماری تراخم چشم
علائم مهمی وجود دارند که نشان دهنده بروز این بیماری در افراد می باشند. بنابراین زمانی که آنها را مشاهده کردید، باید سریعا برای درمان بیماری تراخم چشم اقدام کنید. از جمله مهمترین این علائم می توان به موارد ذکر شده در زیر اشاره کرد:
- سوزش، قرمزی و ایجاد التهاب و ترشحات در چشم
- تورم پلک و التهاب در داخل پلک فوقانی و فولیکولهای لنفاوی
- ایجاد زخم و اعوجاج پلک فوقانی که به مرور باعث عفونت می شوند.
- زیاد شدن مژهای معکوس شده که باعث خراشیدن قرنیه می شوند.
- رشد غیر طبیعی رگهای خونی
- ایجاد زخم در قرنیه
- تاری دید
بهتر است بدانید که عوامل زیادی باعث ایجاد این علائم می شوند، که می توان به تماس مستقیم با ترشحات آلوده بینی و تماس مستقیم با وسایل آلوده اشاره کرد. همچنین بهتر است بدانید که به اشتراک گذاشتن وسایل شخصی با دیگران نیز می تواند باعث بروز این علائم شوند. می توان گفت مگسها نیز می توانند به راحتی این ترشحات را از فردی به فرد دیگر منتقل کنند.
روشهای پیشگیری از بیماری تراخم چشم
تراخم یک بیماری مسری است که با رعایت نکات ساده ای به راحتی می توانید از بروز آن جلوگیری کرده و درمان بیماری تراخم چشم را به تعویق بی اندازید. همانطور که ذکر شد، ترشحات و عفونت ناشی از این بیماری به راحتی منتقل می شود. پس برای پیشگیری از بروز آن باید به نکات زیر توجه کنید:
- بهداشت فردی را رعایت کنید.
- دائما دست و صورت خود را با صابون و شامپوی مخصوص شستشو دهید.
- وسایل شخصی خود را به دیگران ندهید.
- از مالیدن چشمهای خود پرهیز کنید؛ مگر زمانی که دستهای شما شسته شده است.
- هر روز حوله و لباس خود را تعویض کرده و بشویید.
- روبالشتی را هر روز عوض کرده یا بشویید.
- از لوازم آرایشی دیگران استفاده نکنید.
- اگر به این بیماری مبتلا شده اید، از تماس با دیگران خودداری کنید..
کلام آخر
بیماری تراخم یک بیماری شایع است که عدم اهمیت به درمان بیماری تراخم چشم می تواند کوری را به همراه داشته باشد. بنابراین بهتر است در صورت بروز علائم این بیماری، هر چه سریعا به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
سوالات رایج درمان بیماری تراخم چشم
- تراخم چشمی چه عوارضی به دنبال دارد؟
از عوارض تراخم می توان به عفونتهای مکرر و بروز التهاب اشاره کرد باعث ایجاد زخم قرنیه و ناهنجاریهای پلک می شود. - عوامل خطرناک تراخم چیست؟
بهداشت شخصی ناکافی، محل زندگی آلوده، شرایط شلوغ زندگی، کمبود آب، کمبود سرویس بهداشتی، داشتن وسایل شخصی مشترک و … از مهمترین عوامل خطرناک تراخم چشم محسوب می شوند. - علائم تراخم چه زمانی شروع می شوند؟
نشانههای ناشی از تراخم چشم ممکن است ۵ تا ۱۲ روز بعد از ایجاد عفونت شروع شوند که با علائم ذکر شد همراه است.