علت ضخیم شدن قرنیه چشم
در این مقاله سعی داریم شما را با علت ضخیم شدن قرنیه چشم و با راه های درمان آن آشنا کنیم. عارضه ضخیم شدن قرنیه چشم به این صورت است که مایعی شفاف در لایه قرنیه چشم جمع می شود که باعث التهاب و ضخیم شدن قرنیه می شود.
بیماری ضخیم شدن قرنیه چشم چیست؟
همانطور که در قسمت بالا گفتیم این عارضه هنگامی رخ می دهد که مایعی در لایه شفاف چشم تجمع می شود؛ که باعث التهاب و ضخیم شدن قرنیه چشم می شود.
این عارضه می تواند مسبب درخشش، تاری و یا کدری دید چشم شود و همچنین می تواند باعث به وجود آمدن سایر بیماری های چشمی شود.
بیماری ضخیم شدن قرینه معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد و به مرور زمان مشکلات حادی را در بینایی به وجود می آورد.
معمولا این عارضه در سن ۳۰ تا ۴۰ سالگی آغاز می شود، اما افراد زیادی که مبتلا به این عارضه هستند، هیچ علائمی را تا سن ۶۰ سالگی تجربه نمی کنند.
بعضی از دارو ها و درمان های خانگی می تواند این عارضه را تسکین دهد. اما با پیشرفت این بیماری فرد دچار اختلال های بینایی می شود و عملکرد زندگی فرد را مختل می کند، بهترین راه درمان این بیماری جراحی پیوند قرنیه است.
در ادامه شما را با علت های ضخیم شدن قرنیه چشم بیشتر آشنا می کنیم.
علائم ضخیم شدن قرنیه چشم
هر چه بیشتر این بیماری پیشرفت کند، علامت های عارضه ضخیم شدن قرنیه چشم معمولا هر دو چشم را تحت تاثیر قرار می دهد، لازم به ذکر است که با برخی از علائم این عارضه آشنا شوید:
- تاری و یا کدری دید، و گاهی ممکن است کلا دید فرد را دچار اختلال کند.
- نوسان در دید فرد یا همراه با علائم بسیار شدید در صبح و شب.
- درخشش چشم، می تواند در نور های زیاد ویا کم دیدشان مختل می شود.
- دیدن هاله نور و اطراف منبع های نور
- درد یا ناراحتی
از جمله از علائم رایج این بیماری می توان به تاری دید و درخشش نور اشاره کرد، تمامی موارد بالا از علت ضخیم شدن قرنیه چشم می باشد.
آیا لازم است به پزشک متخصص چشم مراجعه کرد؟
اگر شما هر یک از علائم بالا را دارید و بخصوص به مرور زمان بدتر شدند؛ حتما باید به چشم پزشک مراجعه کنید. اما اگر این علائم به صورت یکباره خودش را نشان داد، حتما باید سریعا به اورژانس مراجعه کنید.
تمامی بیماری های مشابه با عارضه ضخیم شدن قرنیه چشم نیاز به درمان سریع و زود دارد.
علت ضخیم شدن قرنیه چشم
معمولا سلول های که کناره های داخلی قرنیه را تشکیل می دهد، کمک به حفظ تعادل مایع درون قرنیه و از التهاب و تورم قرنیه جلوگیری می کند. اما در عارضه ضخیم شدن قرنیه چشم، سلول های بافت به مرور از بین می رود و یا به خوبی عمل می کند.
و در آخر منجربه جمع شدن مایع درون قرنیه می شود، این امر باعث ضخیم شدن و کم شدن تاری دید فرد می شود.
ضخیم شدن قرنیه چشم معمولا وراثتی است. پایه و اساس ژنتیکی این بیماری بسیار پیچیده است. نکته قابل توجه این است تمام اعضای خانواده دچار این بیماری می شوند و یا ممکن است اصلا دچار این بیماری نشوند.
عوامل خطرساز بیماری ضخیم شدن قرنیه چشم
عواملی که باعث بالا رفتن ریسک ابتلا به ضخیم شدن قرنیه چشم می شود عبارت اند از:
- جنسیت: این بیماری بیشتر در خانم ها دیده می شود.
- ژنتیک: داشتن سابقه خانوادگی شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می دهد.
- سن: امکان بروز این بیماری در سنین پایین بسیار نادر است، معمولا این بیمار از سن۳۰ تا ۴۰ سالگی به وجود می آید و بعد ها علائمش بروز داده می شود.
راه های درمان بیماری ضخیم شدن قرنیه چشم
بعضی از روش های درمانی غیر جراحی و استراژدی های خود درمانی ممکن است به نابود کردن علائم کمک می کند. اگر شما دچار این عارضه به صورت کاملا شدید شده باشید پزشک حتما برای شما جراحی را پیشنهاد می دهد.
داروها و سایر درمان های بیماری ضخیم شدن قرینه چشم
بهترین راه درمانی این بیماری انجام عمل جراحی است، اما در حالت ساده تر و ابتدایی کارهایی را جهت پیشگیری از پیشرفت این بیماری پیشنهاد می دهند. می توان از برای درمان بیماری ضخیم شدن قرنیه چشم از داروهایی مجاز استفاده کنید این دارو ها شامل محلول آب و نمک بوده است که در اصل۵٪ سدیم کلرید داخل آن دارد.
عملکر این قطره مستقیما بر روی مایع داخلی چشم تاثیر می گذارد. افرادی که احساس درد دارند باید لنز های تماسی استفاده کنند.
برای درمان علت ضخیم شدن قرنیه چشم پزشک دستور پیوند و جراحی را بیمار می دهد، این جراحی شامل عوض کردن لایه پشتی قرنیه با سلول های سالم می باشد. این جراحی را به صورت بی حسی موضعی و سرپایی انجام می دهند.
کلام آخر
در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با بیماری و علت ضخیم شدن قرنیه چشم صحبت کنیم، همچنین سعی کردیم تا با راه های درمانی و علائم آن آشنا کنیم.
افراد مسن بیشتر مبتلا به این عارضه می شوند و بیشتر در زنان دیده می شود. برای آنکه در سن بالاتر دچار این بیماری نشوید باید در سن پایین به چشم پزشک متخصص مراجعه کنید تا از بروز این بیماری جلوگیری کنید.
سئوالات رایج
- آیا عارضه صخیم شدن قرنیه چشم باعث تار شدن دید فرد می شود؟
بله یکی از علائم این بیماری تار شدن دید فرد است. - آیا بیماری ضخیم شدن قرنیه چشم نیاز به پیوند قرنیه دارد؟
بله این بیماری به مرور زمان پیشرفت می کند و نیاز به پیوند قرنیه پیدا می کند. - نام دیگر پیوند قرنیه چشم چیست؟
نام دیگر این عمل جراحی کراتوپلاستی است که به ندرت لازم است این عمل انجام شود.