علائم و تشخیص نزدیک بینی
بستن جزئی چشم ها یا همان چشم دوز
· ملزم به نزدیک شدن برای داشتن وضوح بهتر هنگام دیدن اشیا
· مشکل دید به هنگام فعالیت هایی نظیر، رانندگی یا ورزش
· احساس خستگی چشم و سردرد
مزایای کنترل نزدیک بینی چیست؟
· داشتن دید بهتر و افزایش کیفیت زندگی: با کنترل نزدیک بینی، کودکان و نوجوانان تغییرات کمتری در نمره چشم خود خواهند داشت. با پایداری بینایی و کاهش کمتر بینایی، کودکان و نوجوانان دید بهتری برای مدرسه، ورزش و سایر فعالیت های روزانه خواهند داشت.
· کاهش خطر مشکلات سلامت چشم و اختلال بینایی در طول زندگی: تحقیقات نشان داده است که نزدیک بینی بیش از حد منجر به خطرات مادام العمر بیماری های چشمی همچون، گلوکوم، آب مروارید ساب کپسولی خلفی، جداشدگی شبکیه و دژنراسیون ماکولا می شود.
حتی سطوح پایین نزدیکبینی نیز میتواند خطر ابتلا به بیماریهای چشمی را در مقایسه با افرادی که نزدیکبینی ندارند، افزایش دهد.
مقایسه کار و عملکرد لنز عینک های کنترل نزدیک بینی در مقایسه با عینک های تک بینایی
هدف از کنترل نزدیک بینی، تمرکز پرتوهای نور محیطی در جلوی شبکیه است. با استفاده از لنز های کنترل نزدیک بینی که بر اساس تحقیقات طولانی مدت و طرح های تخصصی طراحی شده اند، میتوان رشد چشم را بر اساس نحوه تمرکز تصاویر در قسمت های محیطی شبکیه یا همان لایه حساس به نور در پشت چشم، کنترل نمود.
در واقع با ایجاد یک نوع نمایه نوری، شبکیه را از فوکوس نور محیطی که اکنون در جلوی خودش قرار دارد، دورتر نموده و در نتیجه موجب کند شدن رشد چشم و همچنین کاهش پیشرفت روند نزدیک بینی خواهد شد.
درصورتی که از عینک استاندارد تک بینایی برای اصلاح نزدیک بینی استفاده می شود، دید مرکزی واضح می شود اما پرتوهای نور محیطی در پشت شبکیه متمرکز می شوند. این امر باعث می شود چشم به سمت جایی که تصویر محیطی متمرکز است، یعنی پشت شبکیه منعطف شود و در نهایت موجب رشد سریع چشم می گردد.
این در حالی است که طرح های لنزهای کنترل نزدیک بینی با اتخاذ نمودن الگوهای مختلف در بخش های محیطی لنز، نور را در جلوی شبکیه متمرکز نموده و با عمل کردن به عنوان سیگنال توقف رشد چشم قادر خواهند بود پیشرفت نزدیکبینی را به طور قابل توجهی کاهش دهند.
نکته: لنزهای کنترل نزدیک بینی باید تمام وقت استفاده شوند تا بهترین اثر را در کاهش سرعت پیشرفت نزدیک بینی داشته باشند. طبق تحقیق و مطالعات انجام شده کودکان و نوجوانانی که از عینک نزدیک بینی خود در طول هفته به مدت حداقل ۱۲ ساعت در روز، استفاده نموده اند، بهترین نتایج را کسب نموده اند.
مدیریت یا کنترل نزدیک بینی شامل چه مواردی می شود؟
نزدیک بینی یک بیماری مادام العمر است که خطر ابتلا به شرایط بالقوه تهدید کننده بینایی را در سنین بالاتر افزایش می دهد و با توجه به افزایش روز افزون تعداد کودکان و بزرگسالان مبتلا به این عارضه می بایست از عوامل پیشرفت آن مطلع شد.
درک علل و علائم می تواند به کاهش خطر نزدیک بینی در کودک شما یا کاهش سرعت پیشرفت آن کمک شایانی نماید. با اقدامات زیر می توان نزدیک بینی را مدیریت یا کنترل نمود و آن را به تاخیر انداخت:
۱. آشنایی با علائم نزدیک بینی و دقت و توجه به نحوه تعامل فرزندتان با محیط اطراف خود
۲. انجام تست و آزمایش های منظم چشم و تشخیص زود هنگام نزدیک بینی
۳. کنترل صحیح و به موقع نزدیک بینی
۴. استراحت و کاهش فشار چشم با رعایت و حفظ حداقل فاصله مناسب بین چشم به هنگام کار با صفحه نمایش و انجام دادن تکالیف
۵. محدود نمودن زمان نمایش به خصوص در کودکان کوچکتر که به طور منظم از موبایل یا تبلت استفاده می نمایند. کودکان و نوجوانان در سنین مدرسه در حالت ایده آل نباید بیش از دو ساعت در روز را در خارج از مدرسه وقت بگذارند.
۶. گذراندن وقت در فضای باز و تشویق کودکان به سپری کردن وقت خود در خارج از منزل به منزله استراحت یا انجام ورزش یا پیاده روی