علت لرزش مردمک چشم چیست؟
لرزش چشم از جمله اختلالاتی است که موجب می شود بینایی چشم محدود شود و در نتیجه فرد در موقع راه رفتن نتواند تعادل خود را حفظ کند. معمولا این عارضه به دلیل بروز مشکلات مادرزادی رخ می دهد و اگر به موقع به پزشک متخصص چشم مراجعه کنید قابل درمان است.
به بیماری چشم یا دودوئک بیماری نیستاگموس هم گفته می شود. در این مقاله می خواهیم بدانیم که علت لرزش مردمک چشم چیست؟جهت کسب اطلاعات بیشتر تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
لرزش چشم در برخی مواقع به راحتی تشخیص داده نمی شوند به همین دلیل جهت تشخیص حتما باید به پزشک معالج مراجعه شود.
دلایل لرزش مردمک چشم
در این بخش می خواهیم به شما بگوییم که علت لرزش مردمک چشم چیست؟ علت لرزش چشم در بیماران مختلف با یکدیگر فرق می کند:
- اولین نوع بیماری نیستاگموس به دلیل مشکل ژنتیکی می باشد که معمولا دیررس است و بعد از ۶ ماهگی در نوزاد رخ می دهد.
- دومین نوع لرزش چشمی زودرس است و قبل از اینکه نورزاد به ۶ ماهگی برسد هم بروز می کند.
- لرزش چشم ممکن است به دلیل نورولوژیکی رخ دهد و فرد به صورت اکتسابی به عارضه لرزش چشم دچار می شود، که شامل لرزش چشم الاکلنگی، پاندولی، وسیتبولار و چشم فلجی می شوند که چشم به طور سریع در جهت های مختلفی حرکت می کند.
- لرزش چشم پنهان زمانی رخ می دهد که یکی و یا هر دو چشم بسته شوند و به وسیله پزشک تشخیص داده می شود.
- لرزش چشم به دلیل وجود مشکلات مادرزادی رخ می دهد که رایج ترین دلیل بروز لرزش چشمی می باشد.
- دلایل دیگر بروز لرزش چشمی می تواند به علت بیماری تروما، سکته مغزی، ملتهب شدن بخش درونی گوش، آب مروارید در دوران کودکی، بیماری زالی، مصرف برخی از داروها، ستفاده بیش از حد از مشروبات الکلی، صدمه دیدن ساقه مغز، به وجود مدن اسکار در بخش شبکیه چشم، بیماری آلبینوز، عیوب انکساری چشم و کنترل نشدن ماهیچه های چشم به وسیله مغز انسان می باشد.
نشانه های بروز لرزش چشم
اگر می خواهید بدانید که علت لرزش مردمک چشم چیست؟ باید گفت که لرزش چشم ها به دلیل این رخ می دهد که ماهیچه های چشم به وسیله مغز انسان نمی توانند به خوبی کنترل شوند و این موضوع موجب حرکت مرتب چشم در جهت های متفاوتی می شود.
افرادی که به عارضه نیستاگموس دچار شده اند مانند بقیه افراد قادر نخواهد بود که روی یک شی تمرکز کنند و همین عامل موجب خواهد که در بینایی فرد مشکلات متعددی رخ دهد. شما عزیزان می توانید با مراجعه به مطلب علت لرزش چشم راست اطلاعات کاملی را در این باره کسب نمایید. از نشانه های بروز لرزش چشم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- انحراف چشم ها
- در حین حرکات مختلف فرد تعادل کافی ندارد.
- حرکت های غیر معمول و غیر ارادی چشم
- حساس شدن چشم ها به نور
- فرد در شب دچار مشکلات بینایی می شود.
- در هنگام دیدن اجسام مختلف دچار لرزش چشم می شود.
- فرد در چشمان خود احساس تاری می کند و علت آن لرزش چشم ها می باشد.
- در یک جهت خاص سر خود را نگه می دارد.
- سر خود را خم می کند.
درمان لرزش چشم یا دودوئک
درمان کردن عارضه چشم زمانی صورت می گیرد که پزشک بیماری را تشخیص می دهد. معمولا به با انجام یک معاینه ساده امکان پذیر است و به راحتی می توان به علت بروز لرزش چشم پی برد. اگر لرزش و یا دودوئک چشم به صورت پنهان باشد پزشک انجام یک سری تست ها را برای ارزیابی بینایی چشم بیمار از او درخواست می کند.
با انجام تمرینات ورزشی، استفاده از دارو، بهره گیری از لنز های چشمی، استفاده از عینک های مخصوص و غیره می توان به بهبود و درمان بیماری دودوئک چشم اقدامات لازم را انجام داد. اگر بیماری لرزش چشم و یا نیستاگموس را نتوان به خوبی کنترل کرد پزشک برای درمان آن از روش جراحی استفاده می کند.
عمل جراحی لرزش چشم به نوع لرزش و محل آن بستگی دارد و جراح چشم با دیدن تغییراتی در عضلات چشم بیمار می تواند علایم آن را بهبود بخشد و در نتیجه فرد تا حد زیادی بینایی خود را بدست آورد.
مراجعه به پزشک متخصص چشم
تا این جای مقاله به بررسی اینکه علت لرزش مردمک چشم چیست؟ و اینکه با انجام چه روش هایی می توان آن را درمان کرد پرداختیم و متوجه شدیم که پزشک متخصص با ارائه روش هایی همچون عینک مخصوص، تمرینات ورزشی و یا حتی جراحی می تواند آن را کنترل کند.
بنابراین اگر فرد به موقع جهت درمان خود به پزشک معالج مراجعه کند می تواند جهت تشخیص و درمان آن اقدام نماید. شما می توانید از طریق سایت های معتبر آنلاین به پزشک های متخصص و با تجربه در این زمینه دسترسی پیدا کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله متوجه شدیم که علت لرزش مردمک چشم چیست؟ و مردمک چشم فرد به صورت مادررزادی به جهت های مختلفی چرخش کند. هنگامی که مغز نمی تواند به درستی فرمان بدهد موجب بروز حرکات غیر ارادی و و حرکات افقی، عمودی و ترکیبی می شود. لرزش چشم دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام دلایل خاص خود را دارند و با علایمی همراه هستند که ما در این مقاله به آن اشاره کردیم.
فردی که دارای بیماری نیستاگموس است معمولا در هنگام دیدن تمرکز کمتری دارد، موجب عدم تعادل حرکتی فرد می شود و یا سر خود را به حالت های غیر معمولی نگه می دارد تا بتواند اشیا را بهتر ببیند.
سوالات متداول
- دلایل بروز لرزش چشم یا بیماری نیستاگموس را نام ببرید؟
دلایل مختلفی هم چون وجود مشکلات مادرزادی در حرکت های چشمی و یا کنترل کردن آن ها، اینکه مغز نتواند به خوبی عضلات چشم را کنترل کند. اگر فرد دارای مشکل دوربینی، نزدیک بینی یا دچار بیماری آلبینوز باشد؛، اسکار روی بخش شبکیه چشم، آسیب به ساقه مغز و یا مصرف دارو هایی هم چون فنی توپین یا فنوباربیتا و سایر عوامل موجب بروز مشکل لرزش چشمی می شوند. - انواع لرزش چشم را نام ببرید؟
لرزش چشمی مادرزادی، لرزش چشمی افقی عمودی و چرخشی، لرزش چشم پنهان و لرزش چشم اکتسابی و نورولوژیک.