کنترل نزدیک بینی یا myopia
کنترل نزدیک بینی یا myopia
کنترل نزدیک بینی یا myopia با بهره گیری از درمان هایی همچون، عدسی های عینک، لنزهای تماسی نرم یا قطره های چشمی آتروپین، می تواند موجب کاهش سرعت پیشرفت نزدیک بینی در کودکان و بزگسالان گردد.
نزدیک بینی که با نامهای کوتاهبینی یا کوته بینی نیز شناخته میشود، باعث تاری دید در فواصل دور می گردد و از زمانی که این مشکل بینایی در کودکان و نوجوانان شروع می شود
هر چند ماه یک بار تا اواخر نوجوانی و حتی اوایل بزرگسالی پیشرفت نموده یا بدتر می شود. با توجه به اینکه عینک های تک بینایی که معمولاً توسط اپتومتریست ها و چشم پزشکان به منظور اصلاح نزدیک بینی (کوته بینی)، دوربینی (دوربینی) و آستیگماتیسم تجویز می گردد، عملکرد بسزایی در کاهش پیشرفت روند نزدیک بینی در کودکان و نوجوانان نخواهد داشت، ولی در عوض طرحهای تخصصی لنزهای عینک در زمینه کنترل نزدیکبینی پدید آمده اند که نه تنها میتوانند تاری دید دور ناشی از نزدیکبینی را تصحیح نمایند، بلکه در کاهش پیشرفت آن نیز عملکرد چشمگیری خواهند داشت.
چنانچه شما یا عزیزانتان در هر رده سنی دچار این مشکل شده اید، ما در این مقاله علاوه بر توضیح مختصر نزدیک بینی و دلایل به وجود آمدن آن، قصد داریم این عیوب انکساری و نحوه کنترل آن را در تمامی گروه های سنی با هم مورد بررسی قرار دهیم.
نزدیک بینی و دلایل به وجود آمدن آن
چنانچه کره چشم فرد بزرگ و یا قرنیه بیش از حد خمیده باشد، محل تمرکز نور در داخل چشم تحت تاثیر قرار گرفته و نور به جای برخورد با شبکیه در پشت چشم، از سطح پایین میآید و باعث تار به نظر رسیدن اجسام در دوردست می گردد. درست مثل راه اندازی یک پروژکتور، اگر صفحه نمایش خیلی دور از پروژکتور قرار گیرد، تصویر واضح نخواهد بود. زمانی که چشم بیمار دچار نزدیک بینی می شود، قادر به تشخیص نوشته ها و علامت ها در فاصله دور (نسبت به افراد سالم) نخواهد بود و در واقع اشیای دور را بر خلاف اشیای نزدیک تار می بیند. نزدیک بینی می تواند در دوران کودکی، نوجوانی یا بزرگسالی توسط عوامل مختلفی ایجاد و پیشرفت کند که برخی از آنها خارج از کنترل ما هستند.
عمده ترین دلایل به وجود آمدن نزدیک بینی
۱. افزایش محبوبیت دستگاه های دیجیتالی نظیر: بازی های رایانه ای و استفاده از گوشی های هوشمند یا تبلت و صرف زمان بیشتر در انجام دادن کارهایی همچون، خواندن، نقاشی.
۲. ژنتیک: در حالی که این نوع عیوب انکساری اغلب با عوامل محیطی مرتبط است، ولی می تواند زمینه ارثی نیز داشته باشد. به عنوان مثال شانس ابتلا به نزدیک بینی در فردی که یکی از والدینش این مشکل بینایی را داشته باشد، ۳ برابر و چنانچه هر دو نزدیک بینی داشته باشند ۶ برابر بیشتر است.
۳. داشتن دید کم: بینایی کم باعث شروع و تسریع پیشرفت نزدیک بینی می شود. استفاده نکردن از عینک صحیح و یا عدم استفاده از آن در مواقع ضروری، موجب خستگی و مخدوش شدن شکل چشم می گردد که در نهایت نزدیک بینی چشم را در بر خواهد داشت.
۴. عدم گذراندن زمان کافی در خارج از منزل: طبق تحقیقات انجام شده کودکان با گذراندن وقت خود در خارج از منزل با ورزش یا بازی می توانند شانس کوته بین شدن چشم خود را کاهش و از پیشرفت آن جلوگیری نمایند.