این روزها مثل هر کسب و کار دیگهای که به اینترنت کشیده شده و البته خرید کردن خیلی خیلی آسون شده، عینکها هم سر از اینترنت درآوردن. اما با توجه به حساسیت مسئلهی خرید عینک و اهمیت چشمها، خرید اینترنتی عینک کار درستیه؟ خرید آنلاین به نظر کار راحتی میاد، اما معایبی داره که میتونه شما رو از این کار منصرف کنه. این معایب بیشتر از همه، موقع خرید عینکهای طبی به چشم میاد.
خرید عینک طبیای که خیلی خوب روی صورتتون بشینه، ابعادش مناسب باشه و ساعت زیادی بدون مشکل روی صورتتون باشه، حتی به صورت حضوری هم به اندازهی کافی سخته. حتی اگه به اندازهی کمی روی صورت فیت نباشه، بینهایت آزاردهنده است؛ اما فقط این نیست، اندازه و فیت نامناسب، روی دیدتان هم اثر منفی دارد.
خرید عینکهای طبی اینترنتی اغلب فقط به صورت خرید فریم انجام میشه. اما در مورد عینکهای آفتابی مسئلهای به نام عدسی عینک هم هست. درجهی حفاظت از چشم در برابر UV، تغییرات متناسب با نوع زندگی و استفادهی شما از عینک، راحتیش و حتی راحتی شما با رنگ عدسی، از عواملی هستند که با خرید اینترنتی نادیده گرفته شده و میتونن بعداً باعث بروز مشکل بشن.
به طور کلی، هم در مورد فریمهای طبی و هم عینکهای آفتابی، مهمترین مسئله و بزرگترین ریسک، اندازه و ابعاد و فیتِ فریم روی صورت شماست. حتی یک میلیمتر در ابعاد و سایز عینکها، یک عدد مهم و سرنوشتسازه. در مورد عینکهای طبی، فیت نبودن عینک، فاجعهباره. برای یک دیدِ کامل و بینقص، مرکزِ اپتیکی عدسیِ شما، دقیقترین دید رو تامین میکنه و باید دقیقاً مقابلِ مردمک چشمتون قرار بگیره، حالا فرض کنید فاصلهی مرکز عدسی عینکی که انتخاب کردین از فاصلهی مردمکهاتون بیشتر یا کمتر باشه، عملاً عینکِ خریداری شده کارکردش رو از دست میده.
مسئلهی مهمِ دیگه در مورد خریدهای اینترنتی امتحان کردنِ اونهاست. عینک مثل لباس نیست، بزرگ یا کوچک بودنش روی صورت، حتی به مقدارِ کم، مشخص و واضحه. همینطور هر مدل عینک برای هر نوع و فرم صورتی مناسب نیست. با خرید اینترنتی، تصور درستی از متریالِ فریم هم نخواهیم داشت و این مسئله چندان جالب نیست چون بعد از دریافت عینک، تازه متوجه متریال ساختش میشیم.
همهی این موارد و مسائل فنیتر و دقیقترف عواملی هستند که باعث میشن اغلب فروشگاههای معتبر عینک، تمایلی به فروش اینترنتی عینکهاشون نداشته باشن و حفظ کیفیت رو در فروش ترجیح بدن.