اطمینان از سلامت دید کودکان در فصل مدارس مسئله ای بسیار مهمیست که اغلب نادیده گرفته می شود. کودکانی که اختلالی در بینایی داشته باشند بدلیل عدم توانایی در خواندن درست نوشته های تخته کلاس یا متن کتاب ها دچار کاهش اعتماد بنفس می شوند و در صورت عدم رسیدگی به موقع، این مسئله حتی می تواند موجب افت تحصیلی کودکان شود. همینطور برخی ازمشکلات چشمی، در صورت تشخیص و درمان دیرهنگام، میتوانند منجر به عوارض غیرقابل جبران در دستگاه بینایی کودک شوند، به همین دلیل معاینه و بررسی سلامت چشمها در زمان مناسب اهمیت ویژهای دارد.
در اغلب موارد خود کودکان قادر به تشخیص تاری دیدشان نیستند اما علائمی وجود دارد که والدین با دیدن آنها میتوانند پی ببرند که فرزندشان به معاینه اپتومتریست نیاز دارد.
- لوچ شدن چشم ها: این عمل رفلکسیست که اغلب بی اختیار انجام می شود.اگر متوجه همچین عملی از فرزندتان حین انجام تکالیف یا دیدن تلویزیون شدید نشانه ای از نیاز به معاینه چشم است.
- بستن یک چشم: ضعف بینایی ممکن است موجب دوبینی یا سرگیجه شود و فرزندتان ممکن است یکی از چشمانش را برای تمرکز بیشتر ببندد؛ یک مکانیسم دفاعی که بدن برای مقابله با سرگیجه و بهتر کردن دید انجام می دهد.
- مالش چشم ها: اگر فرزندتان در منزل و حین انجام کارهای ساده ای مثل رنگ آمیزی، تماشای تلویزیون، یا بازی با اسباب بازی هایش چشم هایش را میمالد ممکن است دچار تاری دید باشد. مالیدن چشم تاری دید را بصورت لحظه ای برطرف می کند.
- نزدیک تلویزیون نشستن: خیلی از بچه ها عادت دارند نزدیک به تلویزیون بنشینند. اگر فرزندتان دچار تاری دید باشد ممکن است به شکل عجیبی به تلویزیون نزدیک و نزدیک تر شود.
- سردرد های مکرر: درصورتیکه اخیرا فرزندتان زیاد دچار سردرد می شود فشار بیش از حد بدلیل تمرکز برای مقابله با تاری دید میتواند از دلایل آن باشد.
- ریزش اشک غیرمعمول: اگر کودک دچار آلرژی نیست ممکن است این ریزش اشک ها بدلیل تاری دید باشد.
- خواندن با اشاره انگشت: اگر فرزندتان هنگام مطالعه انگشتش را زیر خط ها میکشد میتواند حاکی از تاری دید کودک باشد.
- حساسیت به نور: در یک روز آفتابی، همه ممکن است دچار حساسیت به نور شویم اما اگر کودک در شرایط عادی هم به نور حساس باشد ممکن است این حساسیت بخاطر ضعف دید باشد.
- برخورد کردن به اجسام: کودک بطور طبیعی گاها با اجسام و وسایل برخورد می کند اما اگر این اتفاق بیشتر از حالت معمول رخ دهد ممکن است به این دلیل باشد که بخوبی قادر به دیدن نیست.
معمولا در هر معاینه، مواردی از قبیل ضعف دید در فواصل دور و نزدیک که در مورد کودکان با روشهای مخصوصی انجام میشود، وضع دید دو چشمی، حرکات کره چشم، تعیین وجود عیوب انکساری و نیاز به عینک و معاینه قسمتهای قدامی و خلفی کره چشم با ابزارهای تخصصی انجام خواهد شد
اگر هر نگرانی یا سوالی در مورد وضعیت دید فرزندتان دارید با مجموعه ما برای دریافت اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت معاینه برای فرزندتان تماس بگیرید.