اختلالات بینایی در کودکان
همانطور که می دانید امروزه مشکلات و بیماری های چشمی متعددی وجود دارد که می توانند بینایی افراد و حتی کودکان را تحت تاثیر قرار دهند. طبق گزارش و تحقیقات انجام شده اختلالات بینایی در کودکان می تواند طیف وسیعی از مشکلات اعم از ناتوانی در خواندن، عدم توانایی دیدن و… را برای کودک ایجاد کند.
مشکلات بینایی نه تنها باعث می شود برخی عوارض جسمی برای کودک به وجود آید بلکه می تواند باعث افسردگی و انزوای کودک شما نیز شود. از همین رو ما به شما عزیزان پیشنهاد می کنیم مراقبت های بهداشتی و پزشکی در حوزه چشم و بینایی باید به صورت جدی برای کودکان در نظر گرفته شود.
در این مطلب از سایت مرکز اپتومتری ساحل اپتیک با اختلالات و مشکلات بینایی در کودکان به طور کامل آشنا خواهید شد. با ما تا پایان این مقاله همراه باشید.
انواع اختلالات بینایی در کودکان
اختلالات و مشکلات بینایی عبارت است از عملکرد ناقص عصب های چشم که مانع از دیدن درست و به هنجار می شود. بدون شک بینایی تاثیری غیر قابل انکار در دراز مدت دارد از همین رو بهتر است معاینات مداوم چشم پزشکی به طور منظم برای کودک صورت گیرد.
از مهم ترین و اصلی ترین مشکلات و اختلالات بینایی در کودکان می توان به مالش مداوم چشم، استرابیسم، نزدیک کردن اشیا، چشمک زدن زیاد، قرمزی چشم، آبریزش چشم، خارش چشم، سرگیجه، سردرد و… اشاره کرد.
سلامت چشم ها تاثیر بسیار زیادی در زندگی افراد و به ویژه کودکان دارد. با انجام معاینات مداوم چشم پزشکی می توانید سلامت چشم کودکان خود را تضمین کنید و از مشکلات بینایی به خوبی مطلع شوید.
این نکته مهم را در نظر داشته باشید بسیاری از مشکلات و بیماری های چشمی را به راحتی می توان درمان کرد در ادامه با برخی از رایج ترین مشکلات بینایی در کودکان آشنا خواهید شد:
نزدیک بینی در کودکان
یکی از انواع مشکلات بینایی در کودکان بدون شک مشکل نزدیک بینی است. این بیماری یکی از رایج ترین مشکلات بینایی است که میلیون ها کودک و بزرگسال را تحت تاثیر قرار داده است. بیماری نزدیک بینی در واقع باعث می شود دیدن تصاویر در فاصله دور به سختی صورت گیرد.
طبق آمار حدود ۴۲ درصد از کودکان در سنین مدرسه دچار این مشکل می شوند. در نظر داشته باشید نزدیک بینی اغلب به صورت ارثی نیز می باشد و معمولا در زمان کودکی که کره چشم به سرعت در حال رشد است اتفاق می افتد.
در واقع این مشکل زمانی رخ می دهد که چشم بیش از حد بلند شود و یا قرنیه در طول کره چشم خمیده باشد. فراموش نکنید نزدیک بینی تا زمانی که کودک شما به سن نوجوانی می رسد این بیماری بدتر می شود. از همین رو بهتر است برای جلوگیری از این مشکل به اپتومتریست مراجعه کنید. در ادامه با علائم و نشانه های نزدیک بینی آشنا خواهید شد:
- نگه داشتن کتاب و تصاویر در نزدیک چشم
- نشستن در مجاورت تلویزیون
- چشمک زدن هنگام خواندن و یا تماشای فیلم
- نشستن در جلوی کلاس برای دیدن تخته و معلم
- بی علاقگی به انجام برخی ورزش هایی که نیاز به دید از راه دور دارند.
استرابیسم از اختلالات بینایی در کودکان
از دیگر اختلالات بینایی در کودکان می توان به استرابیسم (انحراف چشم) اشاره کرد. این بیماری در حدود ۴ درصد در کودکان اتفاق می افتد. در واقع این اختلال به این صورت است که یک چشم مستقیم به جلو نگاه می کند در حالی که چشم دیگر به داخل، خارج، بالا و یا حتی پایین می چرخد.
در صورتی که کودک شما به این بیماری دچار شده است باید در اسرع وقت این بیماری توسط اپتومتریست و یا چشم پزشک درمان شود.
آمبلیوپی ( تنبلی چشم) در کودک
تنبلی چشم نیز از دیگر اختلالات بینایی در کودکان محسوب می شود. آمبلیوپی در واقع بینایی ضعیف در چشمی است که در کودکی به طور طبیعی بینایی نداشته است. این نکته مهم را در نظر داشته باشید زمانی که برخی بیماری ها و اختلالات بینایی در کودک اعم از افتادگی پلک، آب مروارید، عیوب انکساری و استرابیسم درمان نشود ممکن است کودک به بیماری تنبلی چشم دچار شود.
کودک شما ممکن است در دیدن و مشاهده در فواصل نزدیک، فواصل دور مشکل داشته باشد. اگر این بیماری در زمان مناسب تشخیص داده نشود بدون شک کودک بینایی خود را از دست می دهد و دچار تنبلی چشم می شود برای جلوگیری از این مشکل باید سریعا به اپتومتریست مراجعه کنید.
دوربینی از مشکلات بینایی در کودکان
دوربینی یکی دیگر از انواع اختلالات بینایی در کودکان است. این بیماری باعث ناتوانی در مشاهده واضح اشیا یا تصاویر نزدیک می شود. این اختلال در کودکان معمولا در سنین ۶ تا ۱۷ سالگی رخ می دهد. و طبق تحقیقات صورت گرفته حدود ۱۳ درصد از کودکان در این سنین به این بیماری دچار می شوند.
دوربینی در واقع به جای تمرکز بر روی شبکیه چشم تصویری را در پشت شبکیه متمرکز می کند که باعث تاری دید می شود. دوربینی یک بیماری ارثی است که ممکن در دوران کودکی و یا بعدا در زندگی فرد به وجود آید. در ادامه با علائم دوربینی در کودک آشنا خواهید شد:
- خستگی چشم
- چشمک زدن
- مشکل و ناتوانی در تمرکز بر روی اجسام نزدیک
- مشکل در خواندن
- تار دیدن تصاویر و اجسام نزدیک
- چرخش چشم به داخل
- سردرد و یا خستگی
ورم ملتحمه ( چشم صورتی) در کودک
این بیماری در واقع تحریک قسمت سفید چشم در اثر آلرژی و یا عفونت است. چشم صورتی و یا ورم ملتحمه می تواند ویروس و یا باکتریایی باشد که چشم کودک را درگیر کند. از علائم شایع این بیماری می توان به قرمزی چشم، ترشحات چسبناک، خارش و یا آشک چشم اشاره کرد.
اگر کودک شما به این بیماری دچار شده است باید سریعا برای درمان به چشم پزشک مراجعه کنید. در برخی موارد ممکن است چشم صورتی در عرض یک هفته از بین برود در این صورت می توانید علائم را در خانه کنترل کنید.
علائم و نشانه های رایج مشکلات بینایی در کودکان
در این مطلب با انواع اختلالات بینایی در کودکان به طور کامل آشنا شدید. سلامت چشم ها تاثیر بسیار زیادی در زندگی افراد و به ویژه کودکان دارد. با انجام معاینات مداوم چشم پزشکی می توانید سلامت چشم کودکان خود را تضمین کنید و از مشکلات بینایی به خوبی مطلع شوید. در ادامه با علائم و نشانه های فیزیکی و مشکلات عملکردی کودکان در بینایی آشنا خواهید شد:
- سردرد های مداوم
- فشار چشم
- دوبینی
- انحراف چشم به داخل یا خارج
- هماهنگی چشم و دست ضعیف
- سرگیجه، انزجار از حرکت
- ضعف در درک مطالب خوانده شدن
- برعکس نوشتن حروف و کلمات
- سختی در تغییر از دید دور به نزدیک و برعکس
سخن پایانی
در این مطلب از سایت مرکز اپتومتری ساحل اپتیک همانطور که گفته شد با انواع اختلالات بینایی در کودکان به طور کامل آشنا شدید. سلامت چشم ها تاثیر بسیار زیادی در زندگی افراد و به ویژه کودکان دارد. با انجام معاینات مداوم چشم پزشکی می توانید سلامت چشم کودکان خود را تضمین کنید و از مشکلات بینایی به خوبی مطلع شوید.
سوالات متداول اختلالات بینایی در کودکان
- علائم و نشانه های رایج مشکلات بینایی در کودکان به چه صورت است؟
سردرد های مداوم، انحراف چشم به داخل یا خارج، سرگیجه، انزجار از حرکت، سختی در تغییر از دید دور به نزدیک و برعکس، فشار چشم و… - ورم ملتحمه ( چشم صورتی) در کودک به چه صورت است؟
چشم صورتی و یا ورم ملتحمه می تواند ویروس و یا باکتریایی باشد که چشم کودک را درگیر کند. از علائم شایع این بیماری می توان به قرمزی چشم، ترشحات چسبناک، خارش و یا آشک چشم اشاره کرد. اگر کودک شما به این بیماری دچار شده است باید سریعا برای درمان به چشم پزشک مراجعه کنید. - آمبلیوپی ( تنبلی چشم) در کودک به چه صورت است؟
زمانی که برخی بیماری ها و اختلالات بینایی در کودک اعم از افتادگی پلک، آب مروارید، عیوب انکساری و استرابیسم درمان نشود ممکن است کودک به بیماری تنبلی چشم دچار شود. کودک شما ممکن است در دیدن و مشاهده در فواصل نزدیک، فواصل دور مشکل داشته باشد. اگر این بیماری در زمان مناسب تشخیص داده نشود بدون شک کودک بینایی خود را از دست می دهد و دچار تنبلی چشم می شود.