اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم
آیا شما هم مانند میلیون ها نفر دیگر در سراسر جهان روزانه از لنزهای تماسی استفاده می کنید؟ در این صورت باید حتما اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم را بدانید. تعدادی از مواردی که می تواند باعث بیماریهای عفونی چشم مرتبط با لنز تماسی شود عبارتند از:
- استفاده از لنز به صورت طولانی مدت
- خوابیدن با لنزهای تماسی
- وجود میکروب ها در زیر عدسی لنز
- ویروس هرپس
- باکتری ها، قارچ ها یا انگل ها
- تمیز نکردن لنزها یا جا لنزی، یا استفاده مجدد از محلول لنز تماسی
همچنین برخی از علائمی که نشان دهنده بیماری های عفونی چشم مرتبط با لنز تماسی هستند عبارتند از:
- تاری دید
- قرمزی غیر معمول چشم
- درد در چشم
- ریزش اشک یا ترشح از چشم
- حساسیت فوق العاده به نور
- احساس می کنید چیزی در چشم شما وجود دارد
در ادامه به اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم می پردازیم. برای انجام کلیه معاینات اپتومتری در رشت می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری ساحل اپتیک مراجعه کنید.
این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در رشت ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در رشت و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در رشت و تنبلی چشم در رشت را ارائه می دهد.
اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم
از آنجایی که لنزهای تماسی نه تنها برای رفع مشکلات چشمی بلکه برای زیبایی نیز استفاده می شوند، امروزه تعداد افرادی که از لنزهای تماسی استفاده می کنند هر روز بیشتر می شود؛ این درحالی است که متاسفانه خیلی ها اصول استفاده از لنز را به صورت کامل نمی دانند.
شما عزیزان می توانید با مراجعه به مطلب دوره درمان عفونت ویروسی چشم اطلاعات کاملی را در این باره کسب نمایید.
در میان جوانانی که برای زیبایی از لنز استفاده می کنند آنچه بیشتر از همه چیز نگران کننده است این است که این افراد معمولا لنز خود را از فروشگاه هایمعمولی و لوازم آرایشی ها خریداری می کنند و همینطور دانش پزشکی و توصیه های لازم برای درست استفاده کردن از لنز و روشهای تمیز کردن اصولی آن را دریافت نمی کنند.
بیشتر آنها نمیدانند که استفاده نادرست از لنزهای تماسی میتواند منجر به عفونت چشم و حتی کوری شود!
بنابراین لازم است که در خصوص اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم بیشتر صحبت شود. همچنان با مرکز اپتومتری ساحل اپتیک همراه باشید.
این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در رشت ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در رشت و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در رشت و تنبلی چشم در رشت را ارائه می دهد.
برخی از عواملی که باعث بیماریهای عفونی چشم مرتبط با لنزهای تماسی می شوند عبارتند از:
-
تمیز کردن بد و نادرست لنزهای تماسی
خیلی از افراد ممکن است هنگام تمیز کردن لنزهای تماسی عجله داشته باشند، بنابراین احتمالا به اندازه ی کافی لنز و محفظه آن را شستشو نمی دهند و همین مسئله باعث می شود تا در دراز مدت قرنیه چشم آنها تحریک یا زخم شود و در نهایت عفونت چشمی ایجاد گردد.
-
استفاده از لنزهای تماسی در هنگام خواب
تعداد بیمارانی که به دلیل استفاده از لنزهای تماسی در طول شب، عفونت چشمی را تجربه کرده اند تقریبا زیاد است.
برخی از افراد ممکن است هنگام مسافرت یا مهمانی تجهیزات بهداشتی مرتبط با لنز تماسی و همینطور جا لنزی خود را فراموش کنند و یا اینکه به دلیل خستگی یا تنبلی از برداشتن و تمیز کردن لنز قبل از خواب غافل شوند. برنداشتن لنز در هنگام خواب به خصوص لنزهایی که در دستورالعمل آنها استفاده از لنز در هنگام خواب ذکر نشده است، یک عامل اصلی عفونت چشمی محسوب می شود.
در واقع استفاده از لنزهای تماسی در طول شب باعث می شود که اکسیژن به قرنیه کمتر برسد. همچنین در چنین وضعیتی احتمال ایجاد زخم های کوچک که منجر به سوزش چشم و در برخی موارد التهاب و عفونی شدن چشم می شوند نیز وجود دارد.
انواع مشکلات چشم مرتبط با لنز تماسی
-
سطح ۱: چشم های تحریک شده و اشک آلود:
سوزش چشم و آبریزش چشم از علائم اولیه عفونت چشم ناشی از لنز تماسی هستند که اگر هر چه بیشتر و برای مدت طولانی تر به آن توجهی نکنید، این علائم افزایش یافته و حتی منجر به زخم قرنیه می شود.
-
سطح ۲: احساس درد در چشم:
توجه داشته باشید که عفونت قارچی روی لنز می تواند بر روی قرنیه نیز سرایت کند. همه اینها به دلیل تمیز نکردن کافی لنز است. بنابراین حتما اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم را جدی بگیرید.
درد چشم زمانی اتفاق میافتد که از قبل زخمی روی قرنیه وجود داشته باشد و این زخم کاملاً عمیق شده باشد. بنابراین حتما به درد چشم خود توجه نمایید و در اسرع وقت به یک چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید.
اگر هنگام استفاده از لنزهای تماسی دچار تاری دید ناگهانی و حاد، شدید باید فورا به اپتومتریست مراجعه کنید. هر گونه سهل انگاری در این زمینه احتمال بروز اختلالات چشمی یا حتی ناهنجاری های مغزی را افزایش می دهد.
برای انجام کلیه خدمات بینایی سنجی در رشت ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در رشت همین امروز به مرکز اپتومتری ساحل اپتیک مراجعه کنید.
چگونه لنز تماسی را برای جلوگیری از عفونت چشم تمیز نگه داریم؟
- قبل از لمس لنز تماسی، دست های خود را تمیز کنید. زیرا دست عضوی است که دارای عوامل بیماری زا است. شستن دست ها قبل از گذاشتن لنزهای تماسی به جلوگیری از ورود میکروب ها به چشم از طریق لنز کمک می کند.
- لنزهای تماسی را طبق توصیه یک متخصص بشویید. پیشنهاد می کنیم راهنمای استفاده از لنزهای تماسی را مطالعه کنید.
- با قرار دادن یک لنز روی کف دست، محلول تمیز کننده را روی لنز بریزید. سپس با استفاده از انگشتان، لنز خود را به آرامی مالش دهید تا آلودگی های سطح آن پاک شود. سپس دوباره لنزها را با محلول بشویید و در جا لنزی قرار دهید
- نوک بطری حاوی محلول تمیزکننده لنز هرگز نباید با دست یا چیز دیگری تماس داشته باشد.
- برای شستن لنزهای تماسی از مایع دیگری استفاده نکنید. چه آب نمک، چه اشک مصنوعی، چه آب آشامیدنی، چه آب لوله کشی، زیرا این مایعات قابلیت ضدعفونی ندارند. بنابراین نمی توان از آن به عنوان جایگزینی برای پاک کننده لنز استفاده کرد
- محفظه لنز تماسی را تمیز نگه دارید.
- لنز تماسی خود را در زمان مقرر شده تعویض کنید. زیرا لنزهای تماسی تاریخ مصرف گذشته می توانند خراب شده و منجر به عفونت چشم شوند.
- هنگام انجام فعالیت های آبی مانند حمام کردن، شنا کردن و درمان های آبگرم، همیشه لنزهای تماسی را بردارید.
دیگر نکات مهم برای پیشگیری از بیماریهای عفونی چشم ناشی از لنز
به طور کلی بهترین راه برای جلوگیری از صدمات و عفونت های چشمی ناشی از لنزهای تماسی، پیروی از دستورالعمل های تجویز شده توسط یک متخصص چشم یا اپتومتریست است. در ادامه به مهم ترین اصول استفاده از لنز برای جلوگیری از بیماریهای عفونی چشم اشاره می کنیم:
- قبل از استفاده از لنزهای تماسی، حتما دست های خود را با آب و صابون بشویید.
- تماس لنز تماسی با آب را به حداقل برسانید، برای مثال در حمام یا استخر حتما لنز تماسی خود را بردارید.
- توصیه می شود با لنزهای تماسی نخوابید مگر اینکه توسط چشم پزشک یا اپتومتریست تجویز شده باشد.
- لنزهای تماسی حتما باید در محلول مخصوص لنز تماسی نگهداری شوند.
- از لنزهای تماسی خود طبق برنامه ای که توسط اپتومتریست تجویز شده است استفاده کنید.
- محفظه لنزهای تماسی یا همان جا لنزی باید همیشه با محلول تازه پر شود.
- جا لنزی خود را تمیز نگه دارید و آن را به طور مرتب، حداقل هر سه ماه یکبار تعویض کنید.
- هرگز از محلول قدیمی یا محلولی که تاریخ انقضاء آن گذشته است استفاده نکنید.
- هرگز از لنزهای ترک خورده یا آسیب دیده استفاده نکنید. این لنزها می توانند منبع آلودگی و عفونت باشند.
- همیشه از لوازم آرایش ضد حساسیت و استاندارد استفاده کنید.
- مژه مصنوعی و آرایش چشم نیز می تواند لنز چشمی را تحریک کند.
- هرگز لنزهای تماسی خود را به اشتراک نگذارید.