انواع لنزهای تماسی و مدت زمان استفاده از آن ها
امروزه انواع مختلفی از لنزهای تماسی وجود دارد که می توانید برای بهبود دید خود طبق تجویز اپتومتریست یا چشم پزشک از آنها استفاده کنید. در زیر به توضیحاتی در خصوص انواع لنزهای تماسی و مدت زمان استفاده از آن ها می پردازیم.
استفاده از انواع لنزهای تماسی راحت ترین گزینه برای اصلاح بینایی در افرادی به شمار می روند که نمیخواهند تمام وقت از عینک استفاده کنند یا تحت عمل لیزیک قرار بگیرند.
گزینه های زیادی برای انتخاب لنز تماسی مناسب چشمان شما وجود دارد. فقط به یاد داشته باشید که برای حفظ سلامت چشمان خود، حتما به مراحل استفاده و نگهداری از لنزها و مدت زمان استفاده از آنها توجه کنید.
انواع لنزهای تماسی و مدت زمان استفاده از آن ها
امروزه لنزهای تماسی کاربردی تر از همیشه هستند و بیش از هر زمان دیگری به بهبود انواع مشکلات بینایی کمک می کنند. در اینجا به انواع لنزهای تماسی و مدت زمان استفاده از آن ها اشاره می کنیم. برای تجویز و فیت لنز تماسی در رشت می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید.
-
لنزهای تماسی نرم
یکی از رایج ترین و پرمصرف ترین لنزهای تماسی ، لنزهای تماسی نرم است که بیشتر از سایر لنزها تجویز می شود. این لنزها برای
اصلاح مشکلات بینایی مختلف استفاده می شوند، که عبارتند از:
- نزدیک بینی (myopia)
- دوربینی (hyperopia)
- تاری دید (astigmatism)
- از دست دادن دید نزدیک مرتبط با افزایش سن (پیش چشمی)
لنزهای تماسی نرم نسبت به لنزهای تماسی نفوذپذیر در برابر گاز یا همان لنزهای سخت راحتتر استفاده می شوند. انواع لنزهای تماسی نرم بر اساس تاریخ انقضا مشخص شده و شامل لنزهایی می شود که شما به صورت روزانه از انها استفاده می کنید.
علاوه بر لنزهای تماسی روزانه می توان به لنزهای یک روزه اشاره کرد که فقط برای استفاده در طول یک روزه ساخته شده اند و باید در شب دور انداخته شوند.
همچنین گزینه های دیگر عبارتند از: لنزهای یکبار مصرف دو هفته ای، لنزهای یکبار مصرف ماهانه و برای برخی نسخه ها، لنزهای سه ماهه یکبار مصرف و لنزهای سالانه. به طور معمول، این لنزها را باید هر شب جهت تمیز کردن و ضد عفونی کردن از چشم خود خارج نمایید.
برخی از لنزهای تماسی نرم را می توان تا ۳۰ روز به طور مداوم حتی در طول شب ها و هنگام خواب نیز استفاده کرد که به آنها لنز تماسی شبانه روزی هم گفته می شود. با این حال، سایش این نوع لنز میتواند عوارضی مانند تجمع مواد زائد زیر لنز، مشکلات قرنیه یا عفونتهای جدی چشم ایجاد کند.
توجه : شما باید لنزهای تماسی به ویژه لنزهای نرم را به طور مکرر تعویض کنید. این کار برای جلوگیری از تجمع رسوبات لنز و همینطور آلودگی هایی که منجر به افزایش خطر عفونت چشم می شود لازم است.
-
لنزهای تماسی سخت یا (لنزهای تماسی با نفوذپذیری گاز)
لنزهای سخت یا لنزهای تماسی با نفوذپذیری گاز، دید واضح و شفافی را برای افرادی که مشکلات بینایی دارند، فراهم می سازند. اگر لنزهای تماسی نرم را امتحان کرده اید و از نتایج راضی نبوده اید یا اگر “خشکی چشم” دارید، ممکن است اپتومتریست یا چشم پزشک این لنزهای تماسی را برای شما تجویز نماید. برای تجویز و فیت لنز تماسی در رشت می توانید همین امروز به مرکز اپتومتری آیت اللهی مراجعه کنید.
لنزهای تماسی سخت نسبت به لنزهای تماسی نرم دوام بیشتری دارند. آنها همچنین تنفس پذیری بیشتری دارند و اجازه می دهند اکسیژن بیشتری به قرنیه برسد. این لنزهای تماسی برای تمیز کردن و ضد عفونی کردن در شب باید برداشته شوند، اما برخی از آنها را می توان برای یک هفته یا حتی ۳۰ روز استفاده کرد.
ممکن است چند روز یا تا چند هفته طول بکشد تا به استفاده از لنزهای تماسی قابل نفوذ گازی عادت کنید. با این حال، اگر نسخه چشم شما تغییر نکند و از لنزهای خود مراقبت کنید، می توانید دو تا سه سال از همان جفت استفاده نمایید.
لنزهای تماسی تخصصی
بسته به نیازهای بینایی خود، ممکن است اپتومتریست یا چشم پزشک لنزهای تماسی تخصصی را برای شما در نظر بگیرد، برخی از انواع لنزهای تماسی تخصصی عبارتند از:
-
لنزهای تماسی هیبریدی:
لنزهای تماسی هیبریدی دارای یک مرکز قابل نفوذ گاز سخت هستند که توسط یک حلقه بیرونی نرم احاطه شده است.
اینگونه لنزهای تماسی معمولا برای اصلاح مشکلات بینایی نظیر نزدیک بینی، دوربینی، آستیگماتیسم و از دست دادن دید نزدیک مرتبط با افزایش سن (پیرچشمی) و همچنین انحنای نامنظم قرنیه (قوز قرنیه) تجویز می شوند. همچنین برخی از بیماران معتقدند که استفاده از آنها راحتتر از لنزهای معمولی قابل نفوذ گازی است.
-
لنزهای تماسی چند کانونی:
مواد مختلفی برای ساخت لنزهای تماسی چند کانونی استفاده می شود که می تواند همزمان دید دور و نزدیک را حتی در صورت وجود پیرچشمی اصلاح کند. برخی از لنزهای چند کانونی می توانند حتی آستیگماتیسم را نیز اصلاح کنند. برای آشنایی بیشتر با لنزهای تماسی چندکانونی پیشنهاد می کنیم این مطلب را بخوانید.
-
لنزهای تماسی رنگی:
لنزهای تماسی رنگی را می توان همزمان برای اهداف زیبایی و درمانی مورد استفاده قرار داد. برای مثال، شما می توانید با لنزهای تماسی رنگی، رنگ چشم خود را به رنگ دلخواهتان تغییر دهید و همزمان برخی عیوب انکساری چشم نظیر نزدیک بینی یا دوربینی را برطرف سازید.
چنانچه به معاینه اپتومتری در رشت احتیاج دارید می توانید به مرکز اپتومتری ساحل اپتیک مراجعه کنید. این مرکز کلیه خدمات بینایی سنجی در رشت ، تجویز عینک تدریجی و فیت لنز تماسی در رشت و همینطور تجهیزات و خدمات کمک به افراد مبتلا به کم بینایی در رشت را ارائه می دهد.
-
لنزهای تماسی مهارکننده UV
برخی از انواع لنزهای تماسی نرم به محافظت از چشمان شما در برابر اشعه ماوراء بنفش خورشید که می تواند باعث آب مروارید و سایر مشکلات چشمی شود، کمک می کنند. اما از آنجایی که این لنزها کل چشم شما را نمیپوشانند، برای بهترین محافظت در برابر نور خورشید باید از عینکهای آفتابی مسدودکننده UV در خارج از منزل استفاده کنید.
-
لنزهای تماسی اسکلرال:
این نوع لنزهای تخصصی که به صورت سخت و با نفوذپذیری در برابر گاز هستند بزرگتر از بسیاری از لنزها ساخته می شوند به طوری که تا لایه بیرونی سفید کره چشم (صلبیه) امتداد می یابند.
در صورت داشتن قوز قرنیه و سایر بی نظمی های قرنیه و همچنین پیرچشمی، این نوع لنزهای تماسی می توانند به تصحیح بینایی شما کمک کنند. شایان ذکر است راحتی این نوع لنزها از لنزهای دیگر بسیار بالاتر بوده و در گرد و غبار اذیتی برای فرد ایجاد نمی کند.
-
لنزهای ارتوکراتولوژی:
این نوع لنزهای سخت قابل نفوذ گاز هنگام خواب استفاده می شوند تا به طور موقت انحنای قرنیه شما را تغییر دهد. این ویژگی منجر می شود تا بیمار دید واضحی در هنگام بیداری داشته باشد.
توجه: پیش از اینکه از انواع لنزهای تماسی استفاده کنید، لازم است برای معاینه کامل چشم و فیت لنز تماسی به یک چشم پزشک یا اپتومتریست مراجعه کنید. ممکن است بعد از یک هفته، یک ماه و شش ماه، و سپس هر سال یا دو سال یک بار، نیاز به معاینه بعدی چشم پزشکی داشته باشید.
امروزه، لنزهای تماسی بیشتر از همیشه برای ایجاد راحتی، دید خوب و اصلاح بینایی در دسترس هستند. با این حال اگر لنزهای تماسی شما ناراحتکننده هستند و یا با آنها خوب نمیبینید، لنزهای خود را نزد یک متخصص چشم پزشک یا اپتومتریست ببرید تا راهحلهای موجود برای رفع ناراحتی لنز تماسی شما مورد بررسی قرار بگیرد.