دلایل بروز ناخنک چشم
علت بروز ناخنک چشم
- قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش به مدت طولانی مانند نور خورشید
- ابتلا به خشکی چشم
- مناطق با آب و هوای گرم
- قرار گرفتن در معرض عوامل محرک مانند گرد و غبار، شن و باد
- سابقه خانوادگی
علائم بیماری ناخنک چشم
عوارض ناخنک چشم
- مزاحمت در استفاده از لنزهای تماسی
- ایجاد آستیگماتیسم
- تغییر شکل قرنیه بر اثر رشد ناخنک
- انحراف چشم
- خراب شدن ظاهر چشمها
- اختلال در بینایی
- ایجاد زخم در قرنیه چشم
نحوه تشخیص ناخنک چشم
در صورت مشاهده هر کدام از علائم ذکر شده برای تشخیص و درمان آن باید به بهترین متخصص چشم در تهران مراجعه کنند. چشمپزشک ابتدا سوالاتی در خصوص علائم فرد، مدت زمان گذراندن وقت در خارج از خانه و سوابق خانوادگی فرد در ابتلا به ناخنک خواهد پرسید.
سپس به معاینه چشم افراد توسط میکروسکوپ مخصوصی به نام لامپ اسلیت با کمک نور و بزرگنمایی این لامپ نیز خواهد پرداخت؛ و ممکن است که برای تشخیص دقیقتر آزمایشهایی نظیر آزمون حد بینایی (خواندن یک سری حروف و علائم توسط بیمار از روی نمودار)، توپوگرافی قرنیه (اندازهگیری تغییرات انحنای قرنیه)، عکسبرداری از چشم (تهیه تصاویری برای بررسی کردن سیر رشد ناخنک) را نیز تجویز کند.
راههای درمان ناخنک چشم
در صورت خفیف بودن علائم این بیماری افراد نیاز به درمان خاصی نداشته و با استفاده از اشک مصنوعی علائم آن را کاهش داد. اما در صورتی که دچار علائمی مانند سوزش، خارش و قرمزی چشم و همینطور مشکلات بینایی شده باشند
روشهایی نظیر استفاده از قطره یا پمادهای مخصوص برای اشک و مرطوب کردن چشمها، استفاده از قطرات چشمی برای از بین بردن قرمزی و التهاب چشمها و استفاده از قطرههای استروئیدی برای کاهش علائم قرمزی، خارش، درد و تورم با تجویز پزشک پیشنهاد خواهد شد.
اما در صورت پیشرفت این بیماری و تغییر شکل قرنیهها از جراحی برای درمان آن استفاده خواهد شد. از روش جراحی تنها در صورت که روشهای درمانی دیگر برای بهبود و جلوگیری از ناخنک چشم تاثیرگذار نبودهاند، به خطر افتادن قدرت بینایی چشمها و تغییرات ظاهری وخیم در چشمها استفاده خواهد شد