نشانه هایی که فزرند شما به عینک نیاز دارد
کودکان نمی توانند مانند بزگسالان به راحتی و وضوح به تاری دید یا ضعف بینایی خود اشاره کنند. با دانستن نشانه هایی که فزرند شما به عینک نیاز دارد بهتر می توانید ضعف بینایی کودک خود را برطرف نمایید.
در ادامه به ۱۲ نشانه پنهان برای تشخیص اینکه کودک شما ممکن است به عینک نیاز داشته باشد یا خیر اشاره می کنیم.
ضعف بینایی در بین بچه های سن مدرسه رایج است و درمان می تواند به سادگی تجویز یک عینک طبی باشد. اما اگر مشکلات بینایی تشخیص داده نشوند یا درمان نشوند، می توانند اثرات ماندگاری بر سلامت چشم، مدرسه و اعتماد به نفس کودک در انجام فعالیت های عادی داشته باشند.
این علائم ظریف ممکن است نشان دهنده مشکلات بینایی در کودکان باشد:
برخی از نشانه هایی که فزرند شما به عینک نیاز دارد عبارتند از:
۱. آنها تمایل دارند یک چشم خود را در حین فعالیت هایی مانند خواندن یا تماشای تلویزیون ببندند
۲. از فعالیت هایی که نیاز به دید نزدیک (خواندن، انجام تکالیف، استفاده از کامپیوتر) یا دید از راه دور (ورزش، سایر فعالیت های تفریحی) دارند اجتناب می کنند.
۳. نمرات درسی آنها کمتر از حد معمول است
۴. به شما می گویند چشم هایشان خسته است یا سردرد دارند
۵. چشمان خود را زیاد مالش می دهند
۶. به نظر می رسد به نور حساس هستند
۷. چشمان آنها بدون هیچ دلیلی اشک می ریزد
۸. کتاب ها را به طور غیرعادی نزدیک صورت خود نگه می دارند
۹. هنگام خواندن جای مورد مطالعه را گم می کنند
۱۰. از انگشت خود برای هدایت چشمان خود در طول صفحه استفاده می کنند
۱۱. خیلی نزدیک به تلویزیون یا صفحه نمایش کامپیوتر می نشینند
۱۲. برای بهتر دیدن چشمک می زنند یا سرشان را کج می کنند
تاری دید ممکن است در توانایی کودک شما برای یادگیری در مدرسه اختلال ایجاد کند. معاینه منظم چشم می تواند این مشکل و سایر مشکلات بینایی را شناسایی و اصلاح کند. شما می توانید برای معاینه چشم فرزند خود به مرکز اپتومتری ساحل اپتیک مراجعه کنید.
اگر کودک شما هر یک از این علائم را نشان داد، اپتومتریست یا چشم پزشک می تواند به شما کمک کند تا بفهمید که آیا مشکل چشمی علت اصلی آن است یا خیر.
عیوب انکساری دوران کودکی
عیوب انکساری شایع ترین علل مشکلات بینایی در میان بچه های سن مدرسه است. هنگامی که کودکان دچار عیوب انکساری می شوند، معمولا دلیل آن یکی از موارد زیر است:
• نزدیک بینی
• دوربینی
• آستیگماتیسم
در برخی موارد، کودک ممکن است همزمان به آستیگماتیسم و نزدیک بینی یا دوربینی مبتلا شود.
این عیوب انکساری را معمولاً می توان با یک عینک طبی یا لنزهای تماسی اصلاح کرد.
نزدیک بینی یک مشکل رو به رشد در بین کودکان است.
طبیعی است که نزدیک بینی در دوران کودکی و نوجوانی کمی بدتر شود، اما گاهی اوقات خیلی سریع پیشرفت می کند. این به عنوان نزدیک بینی پیشرونده شناخته می شود و می تواند منجر به وضعیتی به نام نزدیک بینی بالا شود.
این سطح بالای نزدیک بینی خطر ابتلا به بیماری های تهدید کننده بینایی مانند جداشدگی شبکیه، دژنراسیون ماکولا، آب مروارید و گلوکوم را در مراحل بعدی زندگی افزایش می دهد.
خوشبختانه، اکنون راه هایی وجود دارد که می توانید با کاهش سرعت پیشرفت نزدیک بینی، این خطرات را کاهش دهید. برای آگاهی از روش های مختلف جلوگیری از پیشرفت نزدیک بینی با ما در ارتباط باشید.
سایر مشکلات چشمی دوران کودکی
عیوب انکساری نحوه ثبت تصویر در داخل چشم را تغییر می دهد، اما سایر بیماری های چشمی دوران کودکی می توانند بر نحوه حرکت چشم ها با هم تأثیر بگذارند.
تصور می شود که بین ۵ تا ۱۰ درصد از کودکان در سن مدرسه مشکل حرکت یا انحراف چشمی دارند.
این شرایط عبارتند از:
• استرابیسم – مشکل در تراز شدن چشم ها. استرابیسم اغلب به عنوان “چشم های ضربدری” شناخته می شود، اگرچه این تنها یک نوع استرابیسم را توضیح می دهد.
• تنبلی چشم – که به آن “آمبلیویی” نیز می گویند. کاهش بینایی در یک چشم باعث می شود که چشم آسیب دیده از مرکز بینایی دور شود.
• نارسایی همگرایی – نوعی انحراف متناوب که خود نوعی استرابیسم است. چشم ها برای تمرکز روی اجسام نزدیک به سختی با هم کار می کنند.
هنگامی که کودک سعی می کند روی چیزی نزدیک تمرکز کند، یک چشمش به جای اینکه به داخل بچرخد کمی به سمت بیرون می چرخد.
برای بررسی و تشخیص انحرافات چشمی و درمان تنبلی چشم می توانید با مرکز اپتومتری ساحل اپتیک در تماس باشید.
عیوب انکساری و انحراف چشم تنها شرایطی نیستند که می توانند زندگی کودک را تحت تاثیر قرار دهند.
سایر مشکلات رایج عبارتند از:
کوررنگی: کوررنگی که با دقت بیشتر به عنوان کمبود بینایی رنگ شناخته می شود، باعث ایجاد مشکلاتی در دیدن برخی – اما به ندرت همه – رنگ ها می شود. انواع مختلفی از کوررنگی وجود دارد.
• از دست دادن بینایی: شایع ترین علل شامل صدمات، شرایط مادرزادی و عوارضی است که ناشی از سایر مشکلات سلامتی است. حدود ۳ درصد از کودکان زیر ۱۸ سال کم بینا یا نابینا هستند. برای بررسی کم بینایی و استفاده از وسایل کمک بینایی می توانید به مرکز بینایی سنجی ساحل اپتیک مراجعه کنید.
ارتباط بینایی با اختلالات یادگیری
بین ۵ تا ۱۵ درصد از کودکان در سن مدرسه دچار اختلال یادگیری هستند. حدود ۸۰٪ از این اختلالات خواندن، مانند نارساخوانی (دیسلکسیا) هستند.
تقریباً از هر ۱۰ کودک مدرسه ای ۱ نفر مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی (ADHD) است.
این بیماری ها خود اختلال بینایی نیستند، اما می توانند با مشکلات چشمی همراه باشند.
علاوه بر علائم بینایی مانند تاری یا دوبینی، این بیماری می تواند باعث مشکلات توجه شود که عبارتند از:
• مشکل در حفظ تمرکز
• مشکل در حفظ مکان در حین خواندن
• آهسته خواندن
خوشبختانه، درمان این بیماری معمولاً بسیار مؤثر است و می تواند به کودک کمک کند تا توجه خود را دوباره به دست آورد.
سخن پایانی
نشانههای نیاز به عینک برای فرد میتواند شامل کاهش وضوح دید، مشکل در خواندن یا دیدن اشیا در فاصله نزدیک، سردرد و خستگی چشمی باشد.
اگر فرد به صورت مداوم این نشانهها را تجربه کند، ممکن است بهتر باشد تا یک آزمایش دید انجام دهد و در صورت نیاز از عینک یا لنز استفاده کند. عینک به افراد کمک میکند تا برای فعالیتهای روزمره و کارهای دقیق تر، بدون مشکلات بیشتری ادامه دهند.
سوالات متداول
- چه نشانههایی نشان دهنده این است که شخص به عینک نیاز دارد؟
نشانههای نیاز به عینک شامل کاهش وضوح دید، مشکل در دیدن اشیا در فاصله نزدیک یا دور، سردرد و خستگی چشمی میشوند. - چگونه میتوانید بفهمید که فرد نیاز به عینک دارد؟
اگر فرد به صورت مداوم مشکلاتی مانند دشواری در خواندن، دیدن علائم و حروف کوچک، یا احساس خستگی چشمی داشته باشد، احتمالاً به عینک نیاز دارد. - چگونه عینک به فرد کمک میکند؟
عینک با تصحیح اشکال انکساری چشم، به فرد کمک میکند تا وضوح دید خود را بهبود بخشد و بتواند بهتر از آنچه بدون عینک میبیند، اشیا را تشخیص دهد و فعالیتهای روزمره را با راحتی انجام دهد.