کدام یک از حواس انسان در نبود بینایی تقویت می شود
تحقیقات علمی و شواهد حاکی از آن است ، افرادی که بینایی خود را از دست می دهند حس شنوایی بیشتری و بهتری نسبت به بقیه افراد دارند.چه چیزی در مغز انسان رخ می دهد که در زمان نابینایی این اتفاق رخ می دهد؟
طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی Who حدود 1.3 میلیارد نفر در سراسر دنیا آسیب های چشمی خفیف تا نابینایی کامل دوچار هستند و طبق مرکز کنترل پیشگری بیماری ها جهان نیز می گوید که 3.4 میلیون نفر در سن بالای چهل سال دوچار این آسیب و اختلال بینایی می باشند.تحقیقات کلی نشان می دهد که افرادی که تمام یا بیشتر بینایی خود را از دست می دهند دارای حساسیت بیشتری نسبت به افراد با دید کامل هستند و حس های دیگر خود را تقویت می کنند تا بتوانند زندگی عادی خود را طی کنند.
در واقع محققان نشان داده اند که افرادی دارای اختلات و آسیب دیدگی شدید چشمی هستند، قوه ی شنوایی بهتری نسبت به عموم مردم دارند و کمبود و نبود بینایی خود را از طریق صدا جبران می کنند.
مطلعات نشان می دهد وقتی توانایی از انسان گرفته می شود برای تقویت توانایی های دیگر در مغز اقدام می شود و نبود آن توانایی را با تقویت دیگر اعضا جبران می کند مخصوصا در افرادی که نابینا هستند قوه شنوایی به بهترین شکل تقویت می شود.
چه اتفاقی در قوه شنوایی انسان در زمان نابینایی رخ می دهد
مطالعات انجام شده نشان می دهد که هنگامی که اعضای بدن برای دیدن و شنیدن و پردازش اطلاعات با هم هماهنگ می شوند . گوش داخلی برای شنیدن و توانایی های بصری انسان و پردازش اطلاعات با سایر قسمت های بدن هماهنگ میشوند وقتی بینایی دوچار آسیب می شود این کمبود برای پردازش و دریافت اطلاعات بصری در جای دیگر تقویت می شود که این تقویت اصولا در قوه ی شنوایی بیشتر می باشد.
در یک آزمایش جدید میان چند گروه افراد با بینایی کامل و کور رنگی و نابینا،مقایسه و بررسی اسکن مغزی این گروه ها با هم جالب بود.
طبق اسکن مغزی انجام شده افراد سالم و افراد که کور رنگی داشتند، شنوایی آن ها در یک سطح بود ولی افراد نابینا سطح و فرکانس شنوایی بالاتری از این دو گروه داشتند.
محققان امیدوارند چگونگی درک و بررسی مغز انسان در مورد حواس پنجگانه را و سازگار آن ها در زمان کمبود یکی از حواس را درک کنند و تغییرات را به بهترین شکل مورد بررسی قرار دهند.